Az European Democrat Students (EDS), az Európai Néppárt diákszervezete 2018. szeptember 27. és 30-a között tartotta meg tanácsülését, a Budapesti Corvinus Egyetemen. A nemzetközi és hazai gazdasági, valamint közélet szereplői a háromnapos konferencián megvitatták az Európa előtt álló kilátásokat, és az új gazdasági növekedési lehetőségeket. A rendezvényen előadást tartott Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Varga Judit előadásában részletesen elemezte az Európai Parlamentben nemrég elfogadott Sargentini-jelentés valótlanságait, és jogi ellentmondásait. Hangsúlyozta, hogy a Magyarországgal szemben elfogadott jelentés az európai demokrácia elleni támadás, hiszen egy legitim, 2018 tavaszán kétharmados többséggel megválasztott kormányzat intézkedéseit kérdőjelezték meg. A jelentés egyértelmű nyomás gyakorlás Magyarországgal szemben annak bevándorláspolitikájának megváltoztatására  - emelte ki.

Az államtitkár a szavazás körüli anomáliák kapcsán kitért arra, hogy az Európai Parlament a saját maga szabályait sértette meg jogellenesen, ezáltal veszélyes precedenst teremtett, mely félő, hogy a tagállamok között további bizalmatlanságot fog szülni.

(Miniszterelnökség)