Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a sport fontosságáról és a kormányzati eltökéltségről beszélt az Európai Diáksport Napján.

"Szerencsések vagyunk, hogy a mostani kormányzat a sportot előtérbe helyezi." - hangsúlyozta az államtitkár. Beszédében elmondta, hogy az Erasmus+ program jóvoltából számos projekt tudott az utóbbi időben megvalósulni, amelyek közül a T.E.S.I. 2020 az egyik leghangsúlyosabb.

"Nem tárgyakat, hanem emlékeket, élményeket kell gyűjteni. Bár az első futócipőm már nincs meg, de emlékszem a gyerekkori versenyekre." - mondta Varga Judit, európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, aki azzal fordult a gyerekekhez, hogy a sportolással megtanulhatnak küzdeni az életben. Kiemelte, hogy magyar kezdeményezésre ma 31 európai országban ünneplik közös mozgással a gyerekek az Európai Diáksport Napját.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) szeptember 28-án rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely több mint 1200 iskolát és közel 400 ezer gyereket mozgatott meg országszerte. Az Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap Európában összesen huszonhat országban zajlott kétmillió iskolás részvételével.

A rendezvényen részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, az esemény fővédnöke és Navracsics Tibor az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

(Miniszterelnökség)