Hírek

June 19, 2019 1:29 PM

Az Európai Unió bővítése új lehetőségeket jelent a tagállamok számára

Az EU bővítéséről, a következő többéves pénzügyi keretről és az Európai Tanács júniusi ülésének előkészítéséről tárgyaltak az Általános Ügyek Tanácsa luxembourgi ülésén kedden, amelyen Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt vett részt.

June 14, 2019 10:50 AM

A horvát-magyar kapcsolatok erősebbek, mint valaha

Horvátország és Magyarország közötti erős partnerséget mutatják a közelmúltban megtartott konstruktív tárgyalások, illetve az új magyar nagykövetségi épület is Zágrábban – mondta a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a horvát államiság napja alkalmából megtartott rendezvényen. Az államtitkár kiemelte, a migráció kérdésében a két ország hasonló kihívásokkal néz szembe az Európai Unióban.

May 24, 2019 1:08 PM

A migráció a gazdasági eredményeket is veszélyezteti

Magyarország a versenyképesség erősítése, a munkaalapú társadalom, valamint a családok támogatása által igyekszik választ adni a kihívásokra, a migrációt nem tarja megoldásnak a problémákra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Német Gazdasági Klub európai parlamenti választásokról szóló rendezvényén.

April 10, 2019 8:06 AM

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament bevándorláspárti többsége

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége, ezt bizonyítja az is, hogy nem halad előre a hetes cikk szerinti eljárás a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban - jelentette ki kedden a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

March 28, 2019 10:06 AM

Kihívást jelent, de lehetséges az uniós tengeri határok védelme

Kihívást jelent, de lehetséges az európai uniós tengeri határok védelme - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán máltai tárgyalásait követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

March 26, 2019 5:35 PM

Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően

Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően telefonon az MTI-nek.

March 22, 2019 2:04 PM

Három nap, négy város, öt egyetem – Tájékoztató európai uniós karrierlehetőségekről

2019. március 18-20. között tájékoztató előadásokra került sor az EPSO versenyvizsgákon keresztül pályázható európai uniós karrierlehetőségekről.

March 18, 2019 9:54 AM

A magyarok nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket

A magyarok soha nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket a világban - húzta alá ünnepi beszédében Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szabadkán.

March 12, 2019 8:39 PM

Még az EP-választások előtt meg akarják büntetni Magyarországot

Folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok részéről, hogy Magyarországot még az európai választások előtt megbüntessék - állapította meg a magyar közmédiának nyilatkozva Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a magyar küldöttség tagjaként az uniós tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek és államtitkárainak informális találkozóján vesz részt.

March 1, 2019 5:37 PM

A biztonság és a migráció az európai emberek legnagyobb aggodalma

A biztonság és a migráció okozza a legnagyobb aggodalmat az európai embereknek, az a politikai erő, amely nem ad erre választ, elszakad a választóktól - hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Hamburgban, a Körber Alapítvány (Körber Stiftung) Magyarországgal foglalkozó pódiumbeszélgetésén.