Hírek

2018. november 29. 11:24

Nyugaton erősödik az antiszemitizmus a migráció hatására

Magyarországon biztonságban gyakorolhatják vallásukat minden felekezet, így a zsidó közösség tagjai is, nem úgy mint több nyugat-európai országban, amelyekben a migráció hatására erősödött az antiszemitizmus - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (IHRA) ferrarai plenáris ülésén, amely csütörtökön ért véget.

2018. november 23. 11:26

A közép- és kelet-európai térség egy olyan EU-ban érdekelt, amely támogatja a nemzeti identitások megőrzését

Magyarország és Észtország az EU jövőjéről szóló vitában egy olyan erős és versenyképes Európai Unió mellett foglal állást, amely tiszteletben tartja a tagállamok szuverenitását, emellett a polgárok biztonságát és a gazdasági fejlődést állítja középpontba – mondta Takács Szabolcs államtitkár budapesti kétoldalú tárgyalásán Matti Maasikas észt EU-államtitkárral.

2018. november 14. 11:25

Keresztény kulturális alapértékek nélkül nincs erős Európa

Magyarország és Lengyelország fontos szövetségesei egymásnak az EU jövőjéről folytatott vitában, amelynek során a polgárok biztonságát, az illegális migráció megállítását és a családok megerősítését helyezik előtérbe, de hasonlóan gondolkodnak az Unió következő hétéves költségvetéséről és a Brexitről is - mondta Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Varsóban, ahol uniós kérdésekről tárgyalt lengyel kormányzati szereplőkkel és parlamenti képviselőkkel.

2018. november 12. 11:24

Magyarország nem fog változtatni a bevándorlással kapcsolatos álláspontján

Magyarország semmiféle politikai nyomásgyakorlás, vagy kötelezettségszegési eljárás megindítása ellenére sem fog változtatni álláspontján, amely szerint a tömeges migráció negatív jelentség, azt már az Európai Unió külső határánál meg kell állítani - jelentette ki Takács Szabolcs Brüsszelben.

2018. november 5. 11:23

Magyarországot és az Egyesült Királyságot közös érdekek kötik össze a Brexit után is

Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Budapesten fogadta Caroline Wilsont, a brit külügyminisztérium európai igazgatóját, akivel az Európa előtt álló politikai és gazdasági kihívásokról egyeztetett.

2018. október 31. 11:22

A brüsszeli politikusoknak több energiát kellene fektetniük Közép-Európa hagyományainak és történelmének megismerésébe

Erős Európa nem létezhet erős tagállamok nélkül, és ennek szerves részeként erős Magyarország nélkül – hangsúlyozta Takács Szabolcs államtitkár a kormány Európa jövőjéről indított konzultációsorozatának nyíregyházi állomásán. A politikus szerint Közép-Európa ugyanolyan hozzáadott értéket jelent az EU számára, mint más régiók, de Brüsszel politikai okokból és felületességből nem fektet elég energiát a térség sajátosságainak megismerésébe.

2018. október 30. 11:20

Takács Szabolcs a koszovói EU integrációs miniszterrel tárgyalt

Takács Szabolcs államtitkár Dhurata Hoxhával folytatott budapesti megbeszélésén kifejtette: a nyugat-balkáni útvonalon kialakult alternatív migrációs útvonalak a jelenlegi időszakban különösen indokolttá teszik, hogy az EU fordítson kiemelt figyelmet a térség országaival való szoros együttműködésre.

2018. október 26. 14:19

Magyarország elkötelezett az európai zsidó-keresztény örökség mellett

A hagyományokhoz és a nemzeti identitáshoz való ragaszkodás összeköti a magyar és a zsidó népet, 1956 máig érvényes tanulsága pedig az, hogy mindig érdemes küzdeni a szabadságért és a nemzeti függetlenségért – emlékeztetett Takács Szabolcs Tel Avivban, a magyar nagykövetség 1956-os forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

2018. október 24. 11:30

A V4-ek a líbiai parti őrség megerősítését segítik

A visegrádi négyek az Észak-Afrikának szánt 35 millió eurót a líbiai parti őrség megerősítésére fordítják az Európába tartó illegális migráció megállítására - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek a Matteo Salvini olasz kormányfő-helyettessel, belügyminiszterrel kedd este folytatott megbeszélés után.

2018. október 12. 11:18

A munkavállalók szabad mozgása Magyarország és Svájc közös érdeke

A Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára Budapesten fogadta svájci partnerét, Roberto Balzaretti EU ügyekért felelős államtitkárt, amelynek során kifejtette: ahogyan az EU gazdasága profitál a munkaerő szabad mozgásából, úgy a svájci gazdaság teljesítményéhez is jelentős mértékben hozzájárulnak az uniós tagállamokból, így a Magyarországról is érkező munkavállalók.