Hírek

2019. március 21. 9:05

Magyarország is a rendezett Brexit-kilépésben érdekelt

Magyarországnak is fontos érdeke, hogy rendezett legyen a Brexit, a britek kilépése az Európai Unióból – jelentette ki a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

2019. március 19. 9:53

Takács Szabolcs: továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját

Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját és működését, a vita továbbra is a bevándorlás körül zajlik - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Brüsszelben.

2019. március 14. 18:04

Takács Szabolcs: a Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb

A Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára csütörtökön Londonból az MTI-nek a Brexittel összefüggésben.

2019. március 12. 16:58

Takács Szabolcs: Magyarország nem bevándorláspárti, hanem határvédő Európát akar

Magyarország nem bevándorláspárti, hanem a határait megvédő Európát akar - mondta az MTI-nek nyilatkozva Takács Szabolcs a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden Bukarestben, ahol az uniós tagországok Európa-ügyi minisztereinek informális találkozóján vesz részt.

2019. február 28. 11:17

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai integrációja mellett

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja mellett - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

2019. február 27. 16:40

Takács Szabolcs: Magyarországnak előnyös lehet Horvátország EU-elnöksége

Horvátország látja el 2020 első felében az Európai Unió soros elnöki posztját, ami azért előnyös, mert így ismét egy szomszédos és a bővítéspolitika folytatása mellett elkötelezett ország tölti be ezt a pozíciót - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára szerdán telefonon az MTI-nek.

2019. február 23. 10:38

Takács Szabolcs: Dánia nyitott a kompromisszumra a kohéziós pénzeket illetően az EU új költségvetési tervében

Bár Dánia nettó befizető, és az Európai Unió következő költségvetésében a kohéziós alapok lefaragását támogatja, megértő a csökkentést ellenző Magyarországgal, és nyitott jó kompromisszumra - mondta Takács Szabolcs pénteken dániai tárgyalásai után.

2019. február 18. 11:16

Nem a kifutó brüsszeli bürokratákkal kell megállapodni az EU jövőjéről és a migrációról

Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár az Európai Ügyek Bizottsága ülésén kijelentette: a leköszönő uniós intézmények az EP-választásokig megpróbálnak beleszólni az EU jövőjét meghatározó kérdésekbe, ezért tovább nőhet a politikai nyomás a bevándorlást ellenző kormányokon.

2019. február 14. 11:15

Az Európai Bizottság ugyanazért támadja a magyar és az olasz kormányt

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán Rómában.

2019. február 12. 11:11

Montenegró helye az Európai Unióban van

Magyarország szorgalmazza, hogy Montenegró mielőbb megnyithassa csatlakozási tárgyalásainak utolsó tárgyalási fejezetét, és ennek érdekében az elsők között biztosítottuk támogatásunkról a vonatkozó európai bizottsági jelentést - mondta Takács Szabolcs európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, miután hivatalában fogadta hétfőn Aleksandar Drljević montenegrói európai uniós főtárgyalót.