Szükség van arra, hogy Európa visszatérjen keresztény kulturális alapértékeihez, a migráció helyett pedig a családokat támogassuk – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos müncheni látogatása során.

Varga Judit Sandro Kirchnerrel, a Bajor Parlament Gazdasági, Területfejlesztési, Energia, Média és Digitalizációs Bizottságának elnökével és Michael Hinterdoblerrel, a Bajor Állami Kancellária Európa-politikáért és médiáért felelős vezetőjével tárgyalt csütörtökön Münchenben.

Az egyeztetések középpontjában Európa jövője és a közelgő uniós választások álltak. A migrációval most először van összeurópai témája az EP kampánynak, a választás tétje pedig nem kevesebb, hogy bevándorló kontinenssé válik-e Európa – mondta Varga Judit. A Soros által irányított bevándorláspárti brüsszeli bürokratákkal szemben a következő Bizottságnak tartózkodnia kell attól, hogy ideológiai alapon, fegyverként használja a kötelezettségszegési eljárásokat és az általa vezetett intézményeket – tette hozzá az államtitkár.

Varga Judit aggályosnak nevezte, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke egyben a Soros-lista vezetője, aktívan részt vesz a választási kampányban. Ez a személyre szabott jogalkotás eredménye, Timmermanst pedig ki kell vonni addig a Bizottság munkájából, amíg részt vesz a kampányban – hangsúlyozta a Miniszterelnökség államtitkára.

Az Európát kihívások elé állító migrációs nyomással kapcsolatban az államtitkár hangsúlyozta: a kezdetektől fogva elleneztük a brüsszeli bürokraták által sürgetett migránskvóta szerinti elosztást és mostanra látható, hogy tovább erőltetik, csak átkeresztelték áttelepítési keretnek. A népesedési és munkaerő-piaci problémákra Magyarország szerint nem jelenthet megoldást a migráció. Azt szeretnénk, ha több magyar gyermek születne, a magyar kormány álláspontja szerint a migráció helyett a családpolitika jelent megoldást Európa problémáira – mondta Varga Judit.

(Miniszterelnökség)