Az a célunk, hogy az uniós intézményekben a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe – hangsúlyozta Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár pozsonyi munkalátogatása során.

A Miniszterelnökség államtitkára szlovák kollégájával, František Ružička európai uniós ügyekért felelős államtitkárral egyeztetett pénteken a szlovák fővárosban.

A megbeszélésen Varga Judit fontos problémaként jelölte meg, hogy a bevándorláspárti brüsszeli bürokraták és Soros-politikusok a tények ismerete nélkül ítélkeznek Magyarország felett és a nyugati médiumok által megfogalmazott torz álláspontokat terjesztik.

Az egyeztetések fókuszában a Magyarország ellen indított 7-es cikkes eljárás volt, amellyel kapcsolatban az államtitkár kijelentette: a Sargentini-jelentés és a Magyarország ellen indított eljárás a Soros-kampány része,  egyetlen célja a politikai nyomásgyakorlás hazánk migrációs álláspontja miatt. Varga Judit kiemelte: a közelgő EP-választás tétje, hogy a bevándorláspárti vagy a bevándorlásellenes erők fogják-e alakítani Európa jövőjét.

A találkozók alkalmával Varga Judit hangsúlyozta, hogy az Európai Unió jövőjében a V4 országoknak már most van közös szerepe, közös sorsa, az EU-ban pedig az sikeres, aki a nagy sokaságban szövetségeket tud kötni. A migráció kérdésében nagyon fontos, hogy a V4 együttműködés összetartó és hogy ehhez egyre többen tudnak csatlakozni – mondta a Miniszterelnökség államtitkára.

(Miniszterelnökség)