Beszédek, publikációk, interjúk

2019. április 12. 9:18

Takács Szabolcs: Hazánk nem örül a brit döntésnek, de tiszteletben tartja azt

Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkárt a műsorban arról kérdezte a műsorvezető Földi-Kovács Andrea, hogy noha haladékot kaptak a britek az Uniós kilépésre, a Brexittel kapcsolatban még számos függőben lévő problémakör fogalmazódott meg.

2019. április 5. 9:22

Takács Szabolcs: Írország sem akarja megkurtítani a kohéziós alapot és a nemzeti adópolitika híve

Írország sem akarja megkurtítani az Európai Unió kohéziós alapját a következő költségvetési ciklusra vonatkozóan , és Magyarországhoz hasonlóan a nemzeti adópolitika híve, nem pedig Brüsszel által megszabotté - mondta Takács Szabolcs csütörtöki írországi tárgyalásairól telefonon az MTI-nek.

2019. április 5. 9:17

Takács Szabolcs: A kereszténydemokrácia megmentéséért küzdünk

Tíz évvel ezelőtt még volt helye a kereszténydemokráciának Európában - fogalmazott Takács Szabolcs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az európai ügyekért felelős államtitkár hozzátette: azért dolgoznak és küzdenek, hogy a kereszténydemokráciának most is helye legyen az európai politikában.

2019. március 26. 10:28

Takács Szabolcs: A Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra

Újult erővel estek Magyarországnak azok az európai képviselők, akik a 7-es cikkely szerinti eljárást erőltetik. Frans Timmermans szerint például november óta nemhogy javult volna Magyarországon a helyzet, hanem rosszabbodott. A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy reagált: zajlik a választási kampány, nem meglepő, hogy újra előkerült a téma. Takács Szabolcs hozzátette, a Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra.

2019. március 19. 11:59

Minister of State Szabolcs Takács in Sky News

On 14th March, 2019 Minister of State for EU Policies Szabolcs Takács gave an interview to the British channel, Sky News.

2019. március 18. 9:04

No reason to veto UK's Brexit delay, says visiting Hungarian minister

A Hungarian government minister on a visit to Edinburg has said he can see no reson at this stage why his country would veto the UK's bid to delay Brexit.

2019. február 26. 13:38

Hiszünk abban, amit állítunk. Ez nem paranoia

Takács Szabolcs államtitkár Koppenhágában interjút adott a Jyllands-Posten dán napilapnak.

2019. február 20. 13:43

Önmagáért beszélt Timmermans kirohanása

Az EP-kampány során fokozni akarják a nyomást a magyar kormányra, ennek tudható be Frans Timmermans kirohanása az Európai Tanács keddi miniszteri tanácsülésén hazánkkal szemben - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) minden lehetséges eszközt kihasznál, hogy mindenféle jogi és politikai eszközzel zsarolják Magyarországot.

2019. február 16. 13:49

„Semmilyen szövetséget nem tervezünk vele, de az Európai Parlamentnek nagyon sok olyan emberre van szüksége, mint Matteo”

Több Salvinihez hasonló politikust szeretnénk látni az Európai Parlamentben.” Takács Szabolcs Európai politikákért felelős államtitkár „barátként tekint a miniszterelnök-helyettesünkre. De ettől még a magyarok nem fognak vele szövetségre lépni az EP-választás előtt, és a migránsok elhelyezésére tervezett kvótarendszert sem fogják elfogadni.

2019. február 14. 13:54

Olaszország és Magyarország között kölcsönös a tisztelet

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Rómában. Takács Szabolcs az ECHO TV Brüsszel - Európa választ című műsorában úgy fogalmazott: van esély arra, hogy a 2021-27 közötti uniós költségvetéssel kapcsolatban jó kompromisszum szülessen.