Európa érdeke a migrációt ellenző erők győzelme a májusi EP-választásokon

Publikálva: 2019. január 11.

Takács Szabolcs államtitkár az EU előtt álló kihívásokról és az európai parlamenti választási felkészülésről tárgyalt Mark Speich CDU-s politikussal, Észak-Rajna Vesztfália szövetségi, európai és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárával Budapesten.

A Miniszterelnökség európai uniós politikák koordinációjáért és kialakításáért felelős államtitkára szerint a májusi európai parlamenti választáson az emberek eldönthetik, miként viszonyulnak a migrációhoz, vegyes társadalmakban szeretnének-e élni, vagy megőriznék a nemzeti identitásokat. Az államtitkár kiemelte: az illegális bevándorlást a nemzetközi bűnözői hálózatok szervezik, az európai balliberális oldal ideológiai támogatásával, veszélyeztetve a keresztény alapértékekre épülő európai életmódot. Céljuk a legerősebb európai jobbközép pártcsalád, az Európai Néppárt meggyengítése és megosztása, mondta Takács Szabolcs, majd hozzátette: a CDU olyan fontos és szoros szövetséges, amellyel egyetértünk abban, hogy az illegális migráció ellen fel kell lépni. Az államtitkár aláhúzta, hogy a magyar kormány álláspontja szerint nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget odavinni és a felek egyetértettek, hogy Európa alapérdeke az afrikai és közel-keleti térség fejlesztése.

Hangsúlyozta: a demokrácia szabályai szerint természetes, hogy a Néppárton belül sincs minden kérdésben teljes egyetértés, de a mostani sorsfordító időszakban csak azok az országok és pártok lehetnek sikeresek, amelyek nem csak szavakban, hanem tettekben is előtérbe helyezik az állampolgárok biztonságát, a gazdasági versenyképességet és a határok védelmét. A legjobb biztosíték az, ha a májusi EP-választások után is az Európai Néppárt lesz a legerősebb párt a kontinensen, többségbe kerülnek a migrációt ellenző erők, az új uniós intézményi vezetők kiválasztásakor pedig figyelembe veszik a földrajzi kiegyensúlyozottság elvét - fogalmazott Takács Szabolcs.

Takács Szabolcs megjegyezte: Észak-Rajna-Vesztfália és Magyarország kapcsolatai kiválóak, a gazdasági együttműködés lehetőségeinek további bővülése érdekében Brüsszelben is fontos fellépni a versenyképesség megerősítése és a belső piac zavartalan működése érdekében.

(Miniszterelnökség)

Menü

Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Brexit

Navigáció