Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Takács Szabolcs: az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát

Publikálva: 2019. május 22.

Az európai parlamenti választások tétje, hogy sikerül-e megtörni a bevándorláspárti elit egyeduralmát, Magyarország ugyanis úgy gondolja, hogy szakítani kell azzal a brüsszeli politikával, amely távol helyezkedett az európaiak akaratától - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács keddi ülését követően Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Az örökségvédelemre összpontosító európai hálózat jöhet létre

Publikálva: 2019. május 6.

Az örökségvédelemre összpontosító európai hálózat létrehozásáról tanácskoztak pénteken Európa-ügyi miniszterek és kulturális miniszterek Párizsban, az eseményen Magyarországot Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára képviselte.

Tovább a teljes cikkre

Az uniós alapszabadságok megőrzése közös magyar-lett érdek

Publikálva: 2019. április 25.

Schmitt Pál Péter uniós koordinációért felelős helyettes államtitkár Rigában tárgyalt az európai uniós együttműködési lehetőségekről lett kormányzati tisztviselőkkel és parlamenti képviselőkkel.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Hazánk nem örül a brit döntésnek, de tiszteletben tartja azt

Publikálva: 2019. április 12.

Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkárt a műsorban arról kérdezte a műsorvezető Földi-Kovács Andrea, hogy noha haladékot kaptak a britek az Uniós kilépésre, a Brexittel kapcsolatban még számos függőben lévő problémakör fogalmazódott meg.

Tovább a teljes cikkre

A magyar kormány nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába

Publikálva: 2019. április 10.

Magyarország nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába az Egyesült Királyság európai uniós kilépési határidejének esetleges újabb halasztása kapcsán, ha az esélyt ad a rendezett brit kiválásra - közölte magyar újságíróknak adott telefonos interjújában kedden Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Írország sem akarja megkurtítani a kohéziós alapot és a nemzeti adópolitika híve

Publikálva: 2019. április 5.

Írország sem akarja megkurtítani az Európai Unió kohéziós alapját a következő költségvetési ciklusra vonatkozóan , és Magyarországhoz hasonlóan a nemzeti adópolitika híve, nem pedig Brüsszel által megszabotté - mondta Takács Szabolcs csütörtöki írországi tárgyalásairól telefonon az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A kereszténydemokrácia megmentéséért küzdünk

Publikálva: 2019. április 5.

Tíz évvel ezelőtt még volt helye a kereszténydemokráciának Európában - fogalmazott Takács Szabolcs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az európai ügyekért felelős államtitkár hozzátette: azért dolgoznak és küzdenek, hogy a kereszténydemokráciának most is helye legyen az európai politikában.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A migráció eredendő okait kell kiiktatni

Publikálva: 2019. március 26.

Takács Szabolcs eladóként részt vett a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján 2019. március 24-én.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: a migráció problémája minden idők legfontosabb globális kihívása

Publikálva: 2019. március 26.

Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra

Publikálva: 2019. március 26.

Újult erővel estek Magyarországnak azok az európai képviselők, akik a 7-es cikkely szerinti eljárást erőltetik. Frans Timmermans szerint például november óta nemhogy javult volna Magyarországon a helyzet, hanem rosszabbodott. A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy reagált: zajlik a választási kampány, nem meglepő, hogy újra előkerült a téma. Takács Szabolcs hozzátette, a Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország is a rendezett Brexit-kilépésben érdekelt

Publikálva: 2019. március 21.

Magyarországnak is fontos érdeke, hogy rendezett legyen a Brexit, a britek kilépése az Európai Unióból – jelentette ki a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját

Publikálva: 2019. március 19.

Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját és működését, a vita továbbra is a bevándorlás körül zajlik - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: a Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb

Publikálva: 2019. március 14.

A Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára csütörtökön Londonból az MTI-nek a Brexittel összefüggésben.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarország nem bevándorláspárti, hanem határvédő Európát akar

Publikálva: 2019. március 12.

Magyarország nem bevándorláspárti, hanem a határait megvédő Európát akar - mondta az MTI-nek nyilatkozva Takács Szabolcs a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden Bukarestben, ahol az uniós tagországok Európa-ügyi minisztereinek informális találkozóján vesz részt.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarországnak előnyös lehet Horvátország EU-elnöksége

Publikálva: 2019. február 27.

Horvátország látja el 2020 első felében az Európai Unió soros elnöki posztját, ami azért előnyös, mert így ismét egy szomszédos és a bővítéspolitika folytatása mellett elkötelezett ország tölti be ezt a pozíciót - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára szerdán telefonon az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai integrációja mellett

Publikálva: 2019. február 28.

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja mellett - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Dánia nyitott a kompromisszumra a kohéziós pénzeket illetően az EU új költségvetési tervében

Publikálva: 2019. február 23.

Bár Dánia nettó befizető, és az Európai Unió következő költségvetésében a kohéziós alapok lefaragását támogatja, megértő a csökkentést ellenző Magyarországgal, és nyitott jó kompromisszumra - mondta Takács Szabolcs pénteken dániai tárgyalásai után.

Tovább a teljes cikkre

Nem a kifutó brüsszeli bürokratákkal kell megállapodni az EU jövőjéről és a migrációról

Publikálva: 2019. február 18.

Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár az Európai Ügyek Bizottsága ülésén kijelentette: a leköszönő uniós intézmények az EP-választásokig megpróbálnak beleszólni az EU jövőjét meghatározó kérdésekbe, ezért tovább nőhet a politikai nyomás a bevándorlást ellenző kormányokon.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság ugyanazért támadja a magyar és az olasz kormányt

Publikálva: 2019. február 14.

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán Rómában.

Tovább a teljes cikkre

Montenegró helye az Európai Unióban van

Publikálva: 2019. február 12.

Magyarország szorgalmazza, hogy Montenegró mielőbb megnyithassa csatlakozási tárgyalásainak utolsó tárgyalási fejezetét, és ennek érdekében az elsők között biztosítottuk támogatásunkról a vonatkozó európai bizottsági jelentést - mondta Takács Szabolcs európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkár, miután hivatalában fogadta hétfőn Aleksandar Drljević montenegrói európai uniós főtárgyalót.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország elkötelezett támogatója a nyugat-balkáni régió uniós csatlakozásának

Publikálva: 2019. február 8.

Magyarország a V4-es országokkal és más tagállamokkal együtt elkötelezett támogatója a nyugat-balkáni régió uniós csatlakozásának, ennek jegyében kiemelt feladatunk, hogy az EU bővítését kevésbé pártoló tagállamokat is meggyőzzük arról, hogy a Nyugat-Balkán európai integrációja Európa közös érdeke - erősítette meg Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós politikák koordinációjáért és kialakításáért felelős államtitkára. Takács Szabolcs Albánia uniós csatlakozásáról tárgyalt Mimoza Halimi albán politikai igazgatóval.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Brexit

Navigáció