Beszédek, publikációk, interjúk

Takács Szabolcs: Hazánk nem örül a brit döntésnek, de tiszteletben tartja azt

Publikálva: 2019. április 12.

Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkárt a műsorban arról kérdezte a műsorvezető Földi-Kovács Andrea, hogy noha haladékot kaptak a britek az Uniós kilépésre, a Brexittel kapcsolatban még számos függőben lévő problémakör fogalmazódott meg.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Írország sem akarja megkurtítani a kohéziós alapot és a nemzeti adópolitika híve

Publikálva: 2019. április 5.

Írország sem akarja megkurtítani az Európai Unió kohéziós alapját a következő költségvetési ciklusra vonatkozóan , és Magyarországhoz hasonlóan a nemzeti adópolitika híve, nem pedig Brüsszel által megszabotté - mondta Takács Szabolcs csütörtöki írországi tárgyalásairól telefonon az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A kereszténydemokrácia megmentéséért küzdünk

Publikálva: 2019. április 5.

Tíz évvel ezelőtt még volt helye a kereszténydemokráciának Európában - fogalmazott Takács Szabolcs a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Az európai ügyekért felelős államtitkár hozzátette: azért dolgoznak és küzdenek, hogy a kereszténydemokráciának most is helye legyen az európai politikában.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra

Publikálva: 2019. március 26.

Újult erővel estek Magyarországnak azok az európai képviselők, akik a 7-es cikkely szerinti eljárást erőltetik. Frans Timmermans szerint például november óta nemhogy javult volna Magyarországon a helyzet, hanem rosszabbodott. A Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában úgy reagált: zajlik a választási kampány, nem meglepő, hogy újra előkerült a téma. Takács Szabolcs hozzátette, a Néppártban kialakult helyzet remélhetőleg lehetőséget ad arra, hogy Magyarország válaszoljon a vádakra.

Tovább a teljes cikkre

Minister of State Szabolcs Takács in Sky News

Publikálva: 2019. március 19.

On 14th March, 2019 Minister of State for EU Policies Szabolcs Takács gave an interview to the British channel, Sky News.

Tovább a teljes cikkre

No reason to veto UK's Brexit delay, says visiting Hungarian minister

Publikálva: 2019. március 18.

A Hungarian government minister on a visit to Edinburg has said he can see no reson at this stage why his country would veto the UK's bid to delay Brexit.

Tovább a teljes cikkre

Hiszünk abban, amit állítunk. Ez nem paranoia

Publikálva: 2019. február 26.

Takács Szabolcs államtitkár Koppenhágában interjút adott a Jyllands-Posten dán napilapnak.

Tovább a teljes cikkre

Önmagáért beszélt Timmermans kirohanása

Publikálva: 2019. február 20.

Az EP-kampány során fokozni akarják a nyomást a magyar kormányra, ennek tudható be Frans Timmermans kirohanása az Európai Tanács keddi miniszteri tanácsülésén hazánkkal szemben - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A politikus szerint az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) minden lehetséges eszközt kihasznál, hogy mindenféle jogi és politikai eszközzel zsarolják Magyarországot.

Tovább a teljes cikkre

„Semmilyen szövetséget nem tervezünk vele, de az Európai Parlamentnek nagyon sok olyan emberre van szüksége, mint Matteo”

Publikálva: 2019. február 16.

Több Salvinihez hasonló politikust szeretnénk látni az Európai Parlamentben.” Takács Szabolcs Európai politikákért felelős államtitkár „barátként tekint a miniszterelnök-helyettesünkre. De ettől még a magyarok nem fognak vele szövetségre lépni az EP-választás előtt, és a migránsok elhelyezésére tervezett kvótarendszert sem fogják elfogadni.

Tovább a teljes cikkre

Olaszország és Magyarország között kölcsönös a tisztelet

Publikálva: 2019. február 14.

A Budapestet és Rómát érő brüsszeli támadásokról, az Európai Bizottság költségvetési javaslatairól, a bevándorlásról, a közelgő európai parlamenti választásokról is egyeztetett az olasz kormány európai uniós ügyekben illetékes tisztségviselőivel a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Rómában. Takács Szabolcs az ECHO TV Brüsszel - Európa választ című műsorában úgy fogalmazott: van esély arra, hogy a 2021-27 közötti uniós költségvetéssel kapcsolatban jó kompromisszum szülessen.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Brexit

Navigáció