Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Az Európai Unió bővítése új lehetőségeket jelent a tagállamok számára

Publicated on: June 19, 2019

Az EU bővítéséről, a következő többéves pénzügyi keretről és az Európai Tanács júniusi ülésének előkészítéséről tárgyaltak az Általános Ügyek Tanácsa luxembourgi ülésén kedden, amelyen Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel együtt vett részt.

Jump to this page

A horvát-magyar kapcsolatok erősebbek, mint valaha

Publicated on: June 14, 2019

Horvátország és Magyarország közötti erős partnerséget mutatják a közelmúltban megtartott konstruktív tárgyalások, illetve az új magyar nagykövetségi épület is Zágrábban – mondta a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a horvát államiság napja alkalmából megtartott rendezvényen. Az államtitkár kiemelte, a migráció kérdésében a két ország hasonló kihívásokkal néz szembe az Európai Unióban.

Jump to this page

A migráció a gazdasági eredményeket is veszélyezteti

Publicated on: May 24, 2019

Magyarország a versenyképesség erősítése, a munkaalapú társadalom, valamint a családok támogatása által igyekszik választ adni a kihívásokra, a migrációt nem tarja megoldásnak a problémákra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Német Gazdasági Klub európai parlamenti választásokról szóló rendezvényén.

Jump to this page

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament bevándorláspárti többsége

Publicated on: April 10, 2019

Koholt vádak alapján próbálja Magyarországot elítéltetni az Európai Parlament (EP) bevándorláspárti többsége, ezt bizonyítja az is, hogy nem halad előre a hetes cikk szerinti eljárás a tagállamok kormányait tömörítő tanácsban - jelentette ki kedden a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Jump to this page

Kihívást jelent, de lehetséges az uniós tengeri határok védelme

Publicated on: March 28, 2019

Kihívást jelent, de lehetséges az európai uniós tengeri határok védelme - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán máltai tárgyalásait követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Jump to this page

Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően

Publicated on: March 26, 2019

Bízunk Olaszországban a migrációs politikát illetően, mivel nagy ország és osztja Magyarország álláspontját – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán római tárgyalásait követően telefonon az MTI-nek.

Jump to this page

Három nap, négy város, öt egyetem – Tájékoztató európai uniós karrierlehetőségekről

Publicated on: March 22, 2019

2019. március 18-20. között tájékoztató előadásokra került sor az EPSO versenyvizsgákon keresztül pályázható európai uniós karrierlehetőségekről.

Jump to this page

A magyarok nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket

Publicated on: March 18, 2019

A magyarok soha nem tehetnek le arról, hogy egyenrangú félként kezeljék őket a világban - húzta alá ünnepi beszédében Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Szabadkán.

Jump to this page

Még az EP-választások előtt meg akarják büntetni Magyarországot

Publicated on: March 12, 2019

Folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok részéről, hogy Magyarországot még az európai választások előtt megbüntessék - állapította meg a magyar közmédiának nyilatkozva Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a magyar küldöttség tagjaként az uniós tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek és államtitkárainak informális találkozóján vesz részt.

Jump to this page

A biztonság és a migráció az európai emberek legnagyobb aggodalma

Publicated on: March 1, 2019

A biztonság és a migráció okozza a legnagyobb aggodalmat az európai embereknek, az a politikai erő, amely nem ad erre választ, elszakad a választóktól - hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Hamburgban, a Körber Alapítvány (Körber Stiftung) Magyarországgal foglalkozó pódiumbeszélgetésén.

Jump to this page

Frans Timmermansnak a függetlenséget és nem a bevándorlást kéne képviselnie

Publicated on: February 22, 2019

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az Európai Bizottságot olyan politikusok képviseljék, mint Frans Timmermans, aki úgy kampányol a bevándorláspárti Soros-lista csúcsjelöltjeként, hogy szerinte ez nem befolyásolja függetlenségét – hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára Litvániában és Lettországban folytatott tárgyalásain.

Jump to this page

Folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása

Publicated on: February 20, 2019

Az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsának keddi ülése azt jelzi, hogy folytatódik a brüsszeli bevándorláspárti erők nyomásgyakorlása Magyarországra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jump to this page

Egyértelmű a kapcsolat a Soros-hálózat és az Európai Bizottság között

Publicated on: February 20, 2019

A Soros-hálózat és az Európai Bizottság közötti kapcsolat létezése ismét egyértelművé vált azáltal, hogy utóbbi rögtön megtámadta a magyar kormányzat újabb tájékoztató kampányát - hangsúlyozta Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár, miután európai uniós kollégáival találkozott.

Jump to this page

El kell utasítanunk, hogy bevándorlókontinenst csináljanak Európából

Publicated on: February 15, 2019

Szükség van arra, hogy Európa visszatérjen keresztény kulturális alapértékeihez, a migráció helyett pedig a családokat támogassuk – mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára hivatalos müncheni látogatása során.

Jump to this page

Célunk, hogy az EU minden intézményében a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe

Publicated on: February 4, 2019

Az a célunk, hogy az uniós intézményekben a bevándorlásellenes erők kerüljenek többségbe – hangsúlyozta Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár pozsonyi munkalátogatása során.

Jump to this page

A migráció lesz a következő évtizedek legnagyobb sorskérdése

Publicated on: January 30, 2019

A migráció lesz a következő 15-20 év legnagyobb sorskérdése Európában, ugyanis Afrika és Ázsia népességmegtartó ereje nem nő olyan gyorsan, mint a népessége. Az európai választások tétje pedig, hogy felismerjük-e ennek a kérdésnek a történelmi jelentőségét - mondta kedden Varga Judit Bécsben.

Jump to this page

Magyarország nem enged a bevándorláspárti erők nyomásának

Publicated on: January 17, 2019

A migráció témája először szolgáltat olyan témát az EP-választásokat megelőző kampánynak, amely minden tagállamot érint. Magyarországnak határozott álláspontja van a kérdésben, nem támogatjuk a bevándorlást és nem engedünk a bevándorláspárti erők nyomásának - húzta alá Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára, miután munkalátogatáson járt az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Jump to this page

A német-magyar együttműködés gerince a közös értékek tisztelete

Publicated on: December 4, 2018

2018. december 4-én a budapesti Andrássy Egyetemen megrendezett Német-Magyar Fórumon mondott köszöntőt Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Jump to this page

Sérülnek az európai értékek, amikor bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen

Publicated on: November 27, 2018

Amikor a bevándorlás kérdésében képviselt eltérő véleménye miatt bújtatott politikai eljárást folytatnak Magyarország ellen, akkor sérülnek az Európai Unió által vallott európai értékek - jelentette ki Varga Judit államtitkár Brüsszelben, az MTI-nek telefonon nyilatkozva hétfőn.

Jump to this page

A nemzeti identitás és a biztonság foglalkoztatja a magyarokat az unió jövőjében

Publicated on: November 23, 2018

A magyarokat egyértelműen a nemzeti identitás és a migrációval összefüggő biztonság kérdése foglalkoztatja legjobban az Európai Unió jövőjével kapcsolatban - mondta az európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Jump to this page

Varsóban tett látogatást Varga Judit

Publicated on: November 22, 2018

Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár november 21-i varsói látogatása alkalmával lengyel kormányzati szereplőkkel, valamint az akadémiai, kulturális élet fontos képviselőivel találkozott.

Jump to this page

A Kormány cáfolja a Sargentini-jelentésben megfogalmazott vádakat

Publicated on: November 13, 2018

A Kormány 131 oldalas dokumentumban cáfolja a 7. cikkely szerinti eljárást megelőző bevándorláspárti Sargentini-jelentés állításait.

Jump to this page

Mi szeretnénk megőrizni Európát úgy, ahogy megismertük

Publicated on: October 31, 2018

2018. október 30-án Miskolcon tartott fórumot Európa jövőjéről Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár. Előadásában a nemzetállamok és a nyílt társadalom közötti különbségeket, a migrációs kihívást és a családok megerősítését is hangsúlyozta.

Jump to this page

A nyugat már elfelejtette, mi is történt 1956-ban Magyarországon

Publicated on: October 24, 2018

’56 minden magyarnak az emlékezetébe égett, sohasem feledjük. Ezért is örülök, hogy nem csak honfitársaimmal nézhettem végig Gárdos Éva filmjét, az Amerikai Rapszódiát – hangoztatta Varga Judit, a Miniszterelnökség Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkára Magyarország Európa Tanács melletti Állandó Képviseletének október 23-i megemlékezésén.

Jump to this page

A kormány kész tisztázni magát a vádak alól a hetes cikkes eljárásban

Publicated on: October 17, 2018

A magyar kormány kész tisztázni magát a vádak alól, ezért részletes tájékoztatót fog összeállítani az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás keretében - mondta Varga Judit miniszterelnökségi államtitkár a tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek keddi luxembourgi tanácskozásának szünetében.

Jump to this page

A migráció a legfontosabb biztonságpolitikai kihívás Európában

Publicated on: October 9, 2018

A migráció a legfontosabb biztonságpolitikai kihívás Európában - hangsúlyozta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Berlinben a német szövetségi biztonságpolitikai akadémia (BAKS) konferenciáján.

Jump to this page

Kétnapos német munkalátogatáson vett részt Varga Judit

Publicated on: October 2, 2018

Varga Judit, európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár szeptember 29-30-i berlini útja során a német frakciószövetség tagjaival és kormányzati szereplőkkel találkozott. A megbeszélések során tájékoztatást adott a Sargentini-jelentésről, Magyarország bevándorláspolitikájáról és bemutatta az újonnan megalakult Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság struktúráját és feladatait.

Jump to this page

Varga Judit előadást tartott az Európai Néppárt diákszervezetének tanácsülésén

Publicated on: October 2, 2018

Az European Democrat Students (EDS), az Európai Néppárt diákszervezete 2018. szeptember 27. és 30-a között tartotta meg tanácsülését, a Budapesti Corvinus Egyetemen. A nemzetközi és hazai gazdasági, valamint közélet szereplői a háromnapos konferencián megvitatták az Európa előtt álló kilátásokat, és az új gazdasági növekedési lehetőségeket. A rendezvényen előadást tartott Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

Jump to this page

Varga Judit beszédet mondott az Európai Diáksport Napjának megnyitóján

Publicated on: October 2, 2018

Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a sport fontosságáról és a kormányzati eltökéltségről beszélt az Európai Diáksport Napján.

Jump to this page

Magyarország semmilyen uniós nyomásra nem változtat a következetes migrációs politikáján

Publicated on: July 5, 2018

Varga Judit, a Miniszterelnökség uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kétnapos strasbourgi útja során folytatta a bilaterális egyeztetéseket az Európai Parlament képviselőivel a Sargentini-jelentés kapcsán, illetve egyeztetett az új spanyol kormány európai ügyekért felelős államminiszterével, Marco Aguiriano úrral és az Uniós soros elnökségét adó osztrák kormány belügyi államtitkárával, Karoline Edtstadler asszonnyal.

Jump to this page

A gazdaság teljesítőképességén alapuló bérnövekedés mellett foglalt állást Varga Judit Szófiában

Publicated on: June 27, 2018

A gazdaság teljesítőképességén alapuló bérnövekedés mellett foglalt állást Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár az Európai Szakszervezeti Szövetség szófiai konferenciáján.

Jump to this page

Menu

Európai Uniós Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Navigation