Magyarország a versenyképesség erősítése, a munkaalapú társadalom, valamint a családok támogatása által igyekszik választ adni a kihívásokra, a migrációt nem tarja megoldásnak a problémákra - mondta Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára a Német Gazdasági Klub európai parlamenti választásokról szóló rendezvényén.

Varga Judit a európai parlamenti választásról szólva hangsúlyozta, óriási a tét, hiszen először mondhat véleményt a migrációról és az elmúlt évek brüsszeli politikájáról Európa. Az uniós polgárok az Európai Unió jövőjére nézve olyan meghatározó ügyekben fejezhetik ki döntésüket a leadott szavazatukon keresztül, mint a migráció és a biztonság kérdése.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar kormány a 2010 óta megkezdett gazdaság- és családpolitikai intézkedéseit kívánja folytatni az európai választások után is. Hazánk gazdasága kiemelkedően teljesít, a GDP növekedése jelentősen meghaladja az EU átlagát és az egyik legalacsonyabb a munkanélküliség az unióban - tette hozzá. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a gazdaságpolitikában hagyományosan jó a magyar-német kapcsolat.

Varga Judit előadásában elmondta, a visegrádi országcsoport napjainkra karakteres szereplőjévé lett az európai politikai színtérnek. A V4 működése és erősödése azt a pozitív üzenetet hordozza Közép-Európa számára, hogy a regionális együttműködés az Európai Unión belül is eredményesen tudja befolyásolni és formálni a térség jelenét és jövőjét a gazdaság terén is – húzta alá az államtitkár.

(Miniszterelnökség)