Videók

Orbán Viktor beszéde a koszovói–magyar üzleti fórumon

Orbán Viktor beszéde a koszovói–magyar üzleti fórumon2012. június 14.

Koszovói–magyar üzleti fórumot tartottak 2012. június 13-án Budapesten, a rendezvényen felszólalt Hashim Thaçi koszovói és Orbán Viktor magyar miniszterelnök is. A magyar kormányfő megerősítette, hogy Magyarország kiemelten támogatja Koszovó európai integrációs törekvéseit, hazánk érdekelt abban, hogy Koszovó minél előbb az Európai Unió tagja legyen.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: kérdések és válaszok

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: kérdések és válaszok2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. Az előadások után Illés Zoltán, Glattfelder Béla, Nagy Andor és Szabó Imre válaszolt a hallgatóság kérdéseire, észrevételeire.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Janez Potočnik videoüzenete (EN)

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Janez Potočnik videoüzenete (EN) 2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. Janez Potočnik környezetpolitikáért felelős EU-biztos videoüzenetet intézett a tanácskozás résztvevőihez.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Szabó Imre előadása

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Szabó Imre előadása2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. Szabó Imre országgyűlési képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottsága alelnöke egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai források továbbra is meghatározóak lesznek a környezetvédelemben.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Illés Zoltán előadása

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Illés Zoltán előadása2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára a témával kapcsolatos magyar álláspontot mutatta be előadásában.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Hörcsik Richárd megnyitója

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Hörcsik Richárd megnyitója2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. A tanácskozást Hörcsik Richárd, az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának elnöke nyitotta meg.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő hozzászólása

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő hozzászólása2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a szakpolitika, a tudományos élet, illetve a civil szféra képviselőinek részvételével a Parlamentben 2012. május 25-én. Glattfelder Béla európai parlamenti képviselő, az EP mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának tagja előadásában kiemelte, meg kellene engedni a tagállamoknak, hogy az EU-s források jelenleginél nagyobb részét használhassák fel energiahatékonysági projektekre.
Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Nagy Andor előadása

Társadalmi egyeztetés az EU többéves pénzügyi keretéről: Nagy Andor előadása2012. május 25.

Az Európai Unió 2014-2020 közötti többéves pénzügyi keretének (MFF) környezetpolitikai kérdéseiről tartottak konferenciát a Parlamentben 2012. május 25-én. Nagy Andor országgyűlési képviselő, a Fenntartható fejlődés bizottsága jelentéstevője arról beszélt, hogy a fenntarthatóság nem eshet áldozatául a gazdasági válságnak, és hogy a kohéziós pénzek csökkentése előnytelen lenne a felzárkózó országok környezetvédelmi energetikai programjai számára.
Roma újságírók a külügyminiszternél

Roma újságírók a külügyminiszternél2012. május 14.

A romák problémái, a társadalmi befogadás és felzárkóztatás kérdései mellett minél többet foglalkozzanak külpolitikával, Európa-politikával, EU-ügyekkel – erre buzdította Martonyi János azt a tíz fiatal roma újságírót, akikkel a Külügyminisztérium Andrássy termében folytatott kötetlen eszmecserét 2012. május 8-án.
Európa-nap a Millenárison

Európa-nap a Millenárison2012. május 7.

Győri Enikő nyitotta meg az Európa-napot a Millenárison. Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája idén is családi programokkal ünnepelte május 9-ét.
Hamarosan megindulnak a hivatalos tárgyalások az IMF-fel

Hamarosan megindulnak a hivatalos tárgyalások az IMF-fel2012. április 25.

Az Orbán-Barroso-találkozó jelentős áttörést hozott, mérföldkőhöz érkeztünk, hamarosan megindulhatnak a hivatalos tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal egy elővigyázatossági hitelkeretről, közölte Fellegi Tamás, az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter 2012. április 25-én. Előzőleg az Európai Bizottság bejelentette, készen áll arra, hogy megkezdődjenek a pénzügyi tárgyalások Magyarországgal.
Új konzuli honlapot indított a Külügyminisztérium

Új konzuli honlapot indított a Külügyminisztérium2012. április 3.

Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára mutatta be 2012. március 28-án a közelmúltban indult konzuli tájékoztató honlapot (http://konzuliszolgalat.kormany.hu), amelynek célja, hogy hasznos információkkal lássa el a külföldre utazó magyar állampolgárokat és a Magyarországra utazókat. Így a kormányportálon egy helyen, felhasználóbarát formában érhetők el e hasznos információk.
Az új kormányközi szerződés elősegíti a gazdasági növekedést

Az új kormányközi szerződés elősegíti a gazdasági növekedést2012. március 5.

Az újonnan aláírt pénzügyi paktum törekvései egybevágnak Magyarország gazdasági erőfeszítéseivel, a kormányközi szerződés elősegíti a gazdasági növekedést, ezért annak elfogadása mindenképpen pozitív dolog, jelentette ki Orbán Viktor az Európai Tanács 2012. március 2-i ülését követő sajtótájékoztatón Brüsszelben.
Navracsics Tibor értékelése a Magyarországról szóló EP-meghallgatásról

Navracsics Tibor értékelése a Magyarországról szóló EP-meghallgatásról2012. február 10.

Közmeghallgatást rendezett Brüsszelben az Európai Parlament állampolgári jogokkal, bel- és igazságügyekkel foglalkozó bizottsága (LIBE) 2012. február 9-én, amelyen a magyarországi helyzetet, a magyar jogalkotási folyamatot vitatták meg a résztvevők, köztük Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.
Győri Enikő  felszólalása a többéves pénzügyi keretről szóló konferencián

Győri Enikő felszólalása a többéves pénzügyi keretről szóló konferencián2011. november 29.

Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár a konferencián aggodalmának adott hangot, amiért a pénzügyi keretről szóló tárgyalások a válság következtében lelassultak. Az államtitkár elmondta, hogy az MTA-n tartott konferencia egy fontos társadalmi konzultáció kezdete, amelybe a civil társadalmat és minden érintetett be kíván vonni a kormányzat.
Martonyi János  felszólalása a többéves pénzügyi keretről szóló konferencián

Martonyi János felszólalása a többéves pénzügyi keretről szóló konferencián2011. november 29.

Egyik feladatunk a kohéziós politikát érő támadások visszaverése – mutatott rá Martonyi János külügyminiszter. Hozzátette, a magyar diplomácia készen áll arra, hogy érdekeit érvényesítse: „mi realisták vagyunk, erős kohéziós politikát szeretnénk, ha ennek ára van, akkor arról alkudni kell.”