Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár 2017. november 7-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Magyar Tudomány Napja alkalmából rendezett ünnepi szenátusi ülésén átvette az „Egyetemért Emlékérem” megtisztelő kitüntetését.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében tartott díjátadón Prof. Dr. Patyi András, az egyetem rektora és a szenátus elnöke köszöntőbeszédében elmondta: Magyarország a tudományon keresztül tudta és tudja megmutatni a világnak nagyságát, hiszen hazánk adja lakosságarányhoz viszonyítva a legtöbb Nobel-díjas tudóst; a tudomány az, ami az életből merít és annak is ad vissza.

Az átadásra került kitüntetések egyike volt az „Egyetemért Emlékérem”. A díjat 2013 óta adományozza az egyetem szenátusa, azoknak a természetes személynek, akik tevékenységükkel kiemelkedő szerepet játszottak az egyetem hírnevének, tekintélyének kialakításában és növelésében.

 

A 2017-es díjazottak között szerepelt Takács Szabolcs államtitkár is, aki az egyetem rendszeres vendégeként nagymértékben hozzájárult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi és európai tanulmányok területen folyó képzéseinek fejlesztéséhez. Támogatásának köszönhetően jelentősen megerősödött a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Miniszterelnökség közötti oktatási és képzésfejlesztési együttműködés, melynek keretei között biztosítottak hallgatóink számára szakmai gyakorlati lehetőségeket, valamint élenjár az egyetem nemzetközi lehetőségeinek kiterjesztésében a College of Europe ösztöndíj patronálásán keresztül.

 

Szilágyi Dénes/NKE

Fotók: Szilágyi Dénes/NKE