Munkatársat keres az Európai Békeintézet

2014 februárjában hét európai ország részvételével jött létre az Európai Békeintézet (European Institute of Peace – EIP), melyhez Magyarország alapítóként csatlakozott.

Az Intézet megalapításának célja egy olyan független, ugyanakkor az EU-val szorosan együttműködő intézmény létrehozása, amely a mediáció és az informális dialógus eszközeivel járul hozzá az EU válságkezelési erőfeszítéseihez, ezáltal pedig a nemzetközi béke és biztonság szavatolásához valamint az emberi szenvedés csökkentéséhez. 

Magyarországnak az EIP-hez való csatlakozás kivételes lehetőséget teremt arra, hogy érdemben befolyásolja az EU válságmegelőző és -kezelő tevékenységét, és ez által még inkább felelősséget vállaljon a nemzetközi rend békéjét veszélyeztető államon belüli konfliktusok megoldásában.

AZ EIP jelenleg toborozza a nemzetközi válságkezelésben, mediációban, illetve annak határterületeiben jártas munkatársakat. A pályázható pozíciók leírása, illetve a pályázás menete megtalálható az Oxford HR weboldalán: http://oxfordhr.co.uk/vacancies/

Előreláthatóan a pozíciók listája folyamatosan bővül majd az elkövetkező hónapokban. 

További információ:

Külügyminisztérium, Biztonságpolitikai és Non-Proliferációs Főosztály, pKQmJIft7I3kIz3jbndhZ25lcnZhcmFkeUBtZmEuZ292Lmh1