Hírek

2018. október 4. 13:50

Magyar-dán egyetértés a migrációs válság kezelésében

Magyarország és Dánia kapcsolatai az EU jelenlegi válságos időszakában is a kölcsönös tiszteleten alapulnak, a migrációval kapcsolatban pedig mindkét ország a külső határok megvédését szorgalmazza - hangsúlyozta Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Koppenhágában, ahol aktuális európai uniós kérdésekről tárgyalt dán partnerével, Carsten Gronbech-Jensennel, további kormányzati szereplőkkel, valamint parlamenti képviselőkkel.

2018. október 4. 10:04

Magyar-szlovén egyeztetés az illegális bevándorlásról,a Brexitről és egyéb uniós ügyekben

Molnár Balázs európai igazgató (Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjárt Felelős Államtitkárság) 2018. október 3-án megbeszélést folytatott David Brozinaszlovén európai igazgatóval Bledben. A tárgyaláson a felek többek között a Brexit, az Unió többéves pénzügyi kerete, a balkáni bővítés, a migráció, valamint a magyar és lengyel jogállamiság tárgyában egyeztették Magyarország és Szlovénia álláspontjait.

2018. szeptember 27. 13:43

Magyarország és Lengyelország Európa hagyományos keresztény kulturális alapértékeit védi

Magyarország versenyképes Közép-Európát szeretne egy erős és egységes Európai Unióban, ahol a nemzeti álláspontokat tiszteletben tartják, és a sikeres országokat, amelyek gazdaságilag fejlődnek és megvédik az EU külső határait nem megbüntetik, hanem elismerik – hangsúlyozta nyitóbeszédében Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár a Lengyel Külügyi Intézet negyedik alkalommal Budapesten megrendezett „Dwa Bratanki” konferenciáján 2018. szeptember 25-én.

2018. szeptember 26. 11:56

Molnár Balázs európai igazgató részvétele a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Migrációkutató Intézet „Hatékony migrációs politika” c. workshopján

Molnár Balázs előadásában kiemelte, hogy a 2015-ben kitört migrációs válság rávilágított az eddigi Közös Európai Menekültügyi Rendszer konstrukciós hibájára.

2018. szeptember 19. 9:48

Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben

Le kellene zárni az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben, a magyar kormánynak kezdettől fogva elvi problémái vannak a folyamattal - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós tagországok illetékes minisztereinek keddi brüsszeli tanácsülése után.

2018. szeptember 5. 13:07

Takács Szabolcs: Magyarország az Európai Unió további bővítését szorgalmazza

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

2018. szeptember 5. 13:00

Takács Szabolcs: elkötelezett tagjai vagyunk az Európai Néppártnak

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP - hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

2018. szeptember 4. 17:48

Magyarország támogatja az osztrák EU elnökség célkitűzését, hogy új irányt kell szabni az EU migrációs politikájának

Európa jelenlegi, kihívásokkal teli időszakában különösen nagy szükség van az együttműködésre az EU azon országai között, amelyek a biztonság és a külső határvédelem kérdését állítják a középpontba – emelte ki Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár 2018. szeptember 4-én Bécsben, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott osztrák partnerével, Alexander Schallenberggel, valamint további kormányzati vezetőkkel.

2018. július 3. 15:30

Európa akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.

2018. június 29. 8:45

Balatonfüredi konferencián vitatták meg Európa regionális politikusai a tavak védelmének kérdését

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulása Európai tavak térségében című konferenciát az a Régiók Bizottságának Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE), Balatonfüred önkormányzata, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács a Miniszterelnökség támogatásával rendezte meg 2018. június 28-án, Balatonfüreden.