Hírek

2018. szeptember 19. 9:48

Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben

Le kellene zárni az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben, a magyar kormánynak kezdettől fogva elvi problémái vannak a folyamattal - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós tagországok illetékes minisztereinek keddi brüsszeli tanácsülése után.

2018. szeptember 5. 13:07

Takács Szabolcs: Magyarország az Európai Unió további bővítését szorgalmazza

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

2018. szeptember 5. 13:00

Takács Szabolcs: elkötelezett tagjai vagyunk az Európai Néppártnak

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP - hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

2018. szeptember 4. 17:48

Magyarország támogatja az osztrák EU elnökség célkitűzését, hogy új irányt kell szabni az EU migrációs politikájának

Európa jelenlegi, kihívásokkal teli időszakában különösen nagy szükség van az együttműködésre az EU azon országai között, amelyek a biztonság és a külső határvédelem kérdését állítják a középpontba – emelte ki Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár 2018. szeptember 4-én Bécsben, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott osztrák partnerével, Alexander Schallenberggel, valamint további kormányzati vezetőkkel.

2018. július 3. 15:30

Európa akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.

2018. június 29. 8:45

Balatonfüredi konferencián vitatták meg Európa regionális politikusai a tavak védelmének kérdését

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulása Európai tavak térségében című konferenciát az a Régiók Bizottságának Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE), Balatonfüred önkormányzata, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács a Miniszterelnökség támogatásával rendezte meg 2018. június 28-án, Balatonfüreden.

2018. június 27. 9:45

Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat, és politikai nyomásgyakorlásra használja a jogi eljárásokat.

2018. június 27. 9:44

Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról

A migráció kérdéséről és az Európai Unió következő költségvetéséről tárgyaltak kedden Luxembourgban a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes miniszterei. Magyarországot a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte, Takács Szabolcs hangsúlyozta, Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról.

2018. június 25. 11:54

Az EU-s tagság sem jogi, sem politikai értelemben nem jár együtt azzal, hogy valaki arra kötelezze magát, hogy bevándorlóország legyen

Az uniós vezetők jövő heti brüsszeli csúcstalálkozójának az a tétje, hogy az EU tagállamai maguk dönthessenek arról, bevándorló országgá kívánnak válni, vagy sem – nyilatkozta a Miniszterelnökség európai uniós államtitkára az Inforádió Aréna című műsorában.

2018. június 21. 9:37

Magyar-cseh egyetértés az EU napirendjének legfontosabb kérdéseiben

Molnár Balázs európai igazgató 2018. június 21-én részt vett a Prague European Summit keretében a prágai magyar nagykövetség által szervezett panelbeszélgetésen, majd kétoldalú tárgyalást folytatott a cseh Miniszterelnökség igazgatójával, Jan Krállal.