Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal

Publikálva: 2017. szeptember 19.

2017. szeptember 19-én Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal.

A találkozó középpontjában az Európai Bizottság 2017. május 31-én közzétett Közúti Mobilitási Csomagja állt. Takács Szabolcs aggályának adott hangot amiatt, hogy a közúti piac területén jelenleg fennálló szabályozási hiányosságokat a Bizottság a közép-kelet-európai régió fuvarozói számára rendkívül hátrányos módon javasolta kezelni. Meglátásunk szerint a szociális célkitűzések megvalósítása során nem hagyhatjuk figyelmen kívül a gazdasági és versenyképességi szempontokat. A belső piac az EU egyik legnagyobb vívmánya, és az egyetlen eszköz arra, hogy biztosítsuk az Unió nemzetközi versenyképességét – jelentette ki az államtitkár.

 ME

Az államtitkár kifejtette, hogy a V4 országok együttesen ellenzik, hogy a közlekedési szektorra alkalmazandók legyenek kiküldetési irányelv szabályai. El kell azt kerülni, hogy ez a belső piac működését érintő politikailag kiemelt ügy újabb éket verjen a tagállamok közé.

 Violeta Bulc nyitottságot mutatott a magyar érvekre, támogatta a minden érintett tagállam és iparági szereplő számára elfogadható kompromisszum elérését. 

 A biztos és az államtitkár egyetértettek abban, hogy a legálisan működő vállalkozások számára tisztességes működési feltételeket kell teremteni a belső piacon, miközben közös cél a visszaélésekkel és a csalásokkal szembeni küzdelem erősítése.

 


Menü

Főoldal

Navigáció