Öt éves a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Publikálva: 2017. február 9.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem öt éves, míg a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar fennállásának két éves évfordulóját 2017. február 7-én ünnepelték a Ludovika Campuson.

A megemlékezésen a Miniszterelnökséget Molnár Balázs helyettes államtitkár képviselte, aki köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy az EU az a terep, ahol a magyar érdekeket képviselni és megvédeni szükséges, hiszen az uniós ügyek valójában belügyek.

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára úgy véli, hogy mindehhez felkészült szakemberekre van szükség. Olyanokra, akik ki tudnak állni saját magukért és a társaikért, akik érvényesíteni tudják a haza érdekeit a visegrádi együttműködésben vagy a 27 uniós tagállam vonatkozásában is.

Molnár Balázs elmondta, hogy olyan rendszer kidolgozására törekszik a Kormány, amelyben egyszerre tudják biztosítani a tárcák szakemberigényét és azt is, hogy az EU-s intézményekben a felkészült magyar szakemberek kulcspozíciókba kerüljenek. Mindebben nagyon fontos partner az egyetem és a kar is.

További részletek ezen a linken érhetők el.

Menü

Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Brexit

Navigáció