Főoldal

Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben

Publikálva: 2018. szeptember 19.

Le kellene zárni az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben, a magyar kormánynak kezdettől fogva elvi problémái vannak a folyamattal - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós tagországok illetékes minisztereinek keddi brüsszeli tanácsülése után.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarország az Európai Unió további bővítését szorgalmazza

Publikálva: 2018. szeptember 5.

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: elkötelezett tagjai vagyunk az Európai Néppártnak

Publikálva: 2018. szeptember 5.

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP - hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország támogatja az osztrák EU elnökség célkitűzését, hogy új irányt kell szabni az EU migrációs politikájának

Publikálva: 2018. szeptember 4.

Európa jelenlegi, kihívásokkal teli időszakában különösen nagy szükség van az együttműködésre az EU azon országai között, amelyek a biztonság és a külső határvédelem kérdését állítják a középpontba – emelte ki Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár 2018. szeptember 4-én Bécsben, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott osztrák partnerével, Alexander Schallenberggel, valamint további kormányzati vezetőkkel.

Tovább a teljes cikkre

Európa akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Publikálva: 2018. július 3.

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Balatonfüredi konferencián vitatták meg Európa regionális politikusai a tavak védelmének kérdését

Publikálva: 2018. június 29.

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulása Európai tavak térségében című konferenciát az a Régiók Bizottságának Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE), Balatonfüred önkormányzata, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács a Miniszterelnökség támogatásával rendezte meg 2018. június 28-án, Balatonfüreden.

Tovább a teljes cikkre

Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat

Publikálva: 2018. június 27.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat, és politikai nyomásgyakorlásra használja a jogi eljárásokat.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról

Publikálva: 2018. június 27.

A migráció kérdéséről és az Európai Unió következő költségvetéséről tárgyaltak kedden Luxembourgban a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes miniszterei. Magyarországot a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte, Takács Szabolcs hangsúlyozta, Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció