Hírek

Európa akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Publikálva: 2018. július 3.

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Balatonfüredi konferencián vitatták meg Európa regionális politikusai a tavak védelmének kérdését

Publikálva: 2018. június 29.

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulása Európai tavak térségében című konferenciát az a Régiók Bizottságának Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE), Balatonfüred önkormányzata, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács a Miniszterelnökség támogatásával rendezte meg 2018. június 28-án, Balatonfüreden.

Tovább a teljes cikkre

Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat

Publikálva: 2018. június 27.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint Brüsszel meg akarja büntetni a bevándorlást elutasító országokat, és politikai nyomásgyakorlásra használja a jogi eljárásokat.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról

Publikálva: 2018. június 27.

A migráció kérdéséről és az Európai Unió következő költségvetéséről tárgyaltak kedden Luxembourgban a tagállamok általános uniós ügyekben illetékes miniszterei. Magyarországot a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára képviselte, Takács Szabolcs hangsúlyozta, Magyarország nem fogad el kompromisszumot a kötelező kvótákról.

Tovább a teljes cikkre

Az EU-s tagság sem jogi, sem politikai értelemben nem jár együtt azzal, hogy valaki arra kötelezze magát, hogy bevándorlóország legyen

Publikálva: 2018. június 25.

Az uniós vezetők jövő heti brüsszeli csúcstalálkozójának az a tétje, hogy az EU tagállamai maguk dönthessenek arról, bevándorló országgá kívánnak válni, vagy sem – nyilatkozta a Miniszterelnökség európai uniós államtitkára az Inforádió Aréna című műsorában.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-cseh egyetértés az EU napirendjének legfontosabb kérdéseiben

Publikálva: 2018. június 21.

Molnár Balázs európai igazgató 2018. június 21-én részt vett a Prague European Summit keretében a prágai magyar nagykövetség által szervezett panelbeszélgetésen, majd kétoldalú tárgyalást folytatott a cseh Miniszterelnökség igazgatójával, Jan Krállal.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs európai igazgató Bécsben találkozott partnerével

Publikálva: 2018. június 13.

Molnár Balázs európai igazgató 2018. június 11-én megbeszélést folytatott Bécsben Alexander Schallenberggel, az osztrák Kancellária Hivatal EU-elnökség koordinációjáért felelős főcsoportfőnökével, osztrák európai igazgatóval a hamarosan kezdődő osztrák elnökség prioritásairól.

Tovább a teljes cikkre

A magyar Kormány továbbra is nyitott a párbeszédre a hazai fuvarozói ágazat munkavállalóinak védelme és a szektor versenyképességének megőrzése érdekében

Publikálva: 2018. június 8.

2018. június 8-án Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott az Európai Szállítási és Közlekedési Szakszervezet (ETF) főtitkárával, Eduardo Chagas-szal. A megbeszélésen a hazai fuvarozói szakszervezetek képviselői is részt vettek.

Tovább a teljes cikkre

Európa nagyon komoly problémákkal néz szembe, miközben Brüsszel támogatásokat vonna meg

Publikálva: 2018. június 7.

Európa olyan komoly problémákkal néz szembe, mint a migráció, a gazdaságfejlesztés és az Európai Unió (EU) bővítése, az Európai Bizottság (EB) pedig olyan forrásokat vonna meg az uniós politikától, amelynek megvannak a szerződéses céljai - nyilatkozta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán Zágrábban.

Tovább a teljes cikkre

Elképzelhetetlen a következő többéves pénzügyi keret erős közös agrárpolitika és kohéziós politika nélkül

Publikálva: 2018. május 25.

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára május 25-én Budapesten fogadta Fabrizio Bucci olasz európai igazgatót. A találkozón a felek áttekintették a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre vonatkozó bizottsági javaslatot.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció