Hírek

A magyar kormány nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába

Publikálva: 2019. április 10.

Magyarország nem áll semmilyen konstruktív megállapodás útjába az Egyesült Királyság európai uniós kilépési határidejének esetleges újabb halasztása kapcsán, ha az esélyt ad a rendezett brit kiválásra - közölte magyar újságíróknak adott telefonos interjújában kedden Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: A migráció eredendő okait kell kiiktatni

Publikálva: 2019. március 26.

Takács Szabolcs eladóként részt vett a Mathias Corvinus Collegium nemzetközi migrációs konferenciáján 2019. március 24-én.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: a migráció problémája minden idők legfontosabb globális kihívása

Publikálva: 2019. március 26.

Minden idők legfontosabb kihívásának nevezte a migrációt, valamint az ezzel összefüggő, a helyi és regionális identitás vonatkozásában tapasztalt problémákat a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján

Tovább a teljes cikkre

Magyarország is a rendezett Brexit-kilépésben érdekelt

Publikálva: 2019. március 21.

Magyarországnak is fontos érdeke, hogy rendezett legyen a Brexit, a britek kilépése az Európai Unióból – jelentette ki a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára szerdán Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját

Publikálva: 2019. március 19.

Továbbra is a migráció kérdése befolyásolja az Európai Unió politikáját és működését, a vita továbbra is a bevándorlás körül zajlik - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: a Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb

Publikálva: 2019. március 14.

A Nagy-Britanniában élő magyarok jogainak védelme a legfontosabb - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára csütörtökön Londonból az MTI-nek a Brexittel összefüggésben.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarország nem bevándorláspárti, hanem határvédő Európát akar

Publikálva: 2019. március 12.

Magyarország nem bevándorláspárti, hanem a határait megvédő Európát akar - mondta az MTI-nek nyilatkozva Takács Szabolcs a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden Bukarestben, ahol az uniós tagországok Európa-ügyi minisztereinek informális találkozóján vesz részt.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai integrációja mellett

Publikálva: 2019. február 28.

Magyarország elkötelezett a Nyugat-Balkán európai uniós integrációja mellett - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarországnak előnyös lehet Horvátország EU-elnöksége

Publikálva: 2019. február 27.

Horvátország látja el 2020 első felében az Európai Unió soros elnöki posztját, ami azért előnyös, mert így ismét egy szomszédos és a bővítéspolitika folytatása mellett elkötelezett ország tölti be ezt a pozíciót - mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára szerdán telefonon az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Dánia nyitott a kompromisszumra a kohéziós pénzeket illetően az EU új költségvetési tervében

Publikálva: 2019. február 23.

Bár Dánia nettó befizető, és az Európai Unió következő költségvetésében a kohéziós alapok lefaragását támogatja, megértő a csökkentést ellenző Magyarországgal, és nyitott jó kompromisszumra - mondta Takács Szabolcs pénteken dániai tárgyalásai után.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjáért Felelős Államtitkárság

Brexit

Navigáció