Hírek

Takács Szabolcs: több európai kormány továbbra is támogatja a kvótákat

Publikálva: 2017. december 11.

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint több európai kormány továbbra is támogatja a kvótákat, "ez a veszély" nem múlt el.

Tovább a teljes cikkre

Svédország szerint a Brexit új helyzetet terem az Európai Unióban

Publikálva: 2017. december 11.

Molnár Balázs helyettes államtitkár 2017. december 7-én hivatalában fogadta Johan Krafftot, a svéd Miniszterelnöki Hivatal EU Titkárságának vezetőjét, európai igazgatót. A felek áttekintették az Egyesült Királyság kilépéséről folyó tárgyalások fejleményeit, az Európai Monetáris Unió mélyítésének kérdését, és a 2020 utáni többéves pénzügyi keretre vonatkozó álláspontokat. Molnár Balázs tájékoztatást adott továbbá a kiküldetési irányelv közlekedési szektorra való alkalmazandósága kapcsán folyamatban lévő tárgyalásokon képviselt magyar álláspontról.

Tovább a teljes cikkre

A Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták Donald Tuskot

Publikálva: 2017. december 8.

2017. december 8-án díszdoktorává avatta a Pécsi Tudományegyetem Donald Tusk-ot, az Európai Tanács elnökét. Székfoglaló beszédében Tusk, akinek a pécsi az első díszdoktori címe, hitet tett az Európai Unió mellett.

Tovább a teljes cikkre

A kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia

Publikálva: 2017. december 8.

A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerint a kohéziós politikának meghatározónak kell maradnia a következő költségvetési ciklusban is.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország és Dánia is az elért eredmények stabilizálására törekszik az Európai Unióban

Publikálva: 2017. november 27.

2017. november 23-án Molnár Balázs helyettes államtitkár Koppenhágában egyeztetéseket folytatott Jens Kislinggel, a dán külügyminisztérium európai igazgatójával, valamint Carsten Grønbech-Jensen miniszterelnöki EU-ügyi főtanácsadóval. A megbeszéléseken áttekintették az EU jövője, a migráció, a Schengeni térség jövője, a Brexit, a többéves pénzügyi keret (MFF), a nyugat-balkáni bővítés, valamint a szociális kérdéseket.

Tovább a teljes cikkre

Közös magyar-brit érdekek a Brexit után

Publikálva: 2017. november 23.

A közös gazdasági és biztonsági érdekek a Brexit után is összekötik Magyarországot és az Egyesült Királyságot – hangzott el Lord Callanan, az EU-ból való kilépésért felelős minisztérium államtitkárának budapesti látogatásán, amelynek során a brit politikus találkozott Takács Szabolcs EU államtitkárral (Miniszterelnökség) és Novák Katalin nemzetközi, valamint család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral (EMMI).

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs tárgyalt az EU-tanács leendő soros elnöke, Bulgária illetékeseivel

Publikálva: 2017. november 22.

Az Európai Unió Tanácsának leendő soros elnöke, Bulgária illetékeseivel tárgyalt szerdán Szófiában Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Konszenzussal kell meghozni a migrációs döntéseket- a bajor tartományi parlament budapesti látogatása

Publikálva: 2017. november 22.

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. november 21-én megbeszélést folytatott a bajor tartományi parlament külügyi bizottságának tagjaival. A helyettes államtitkár az Európai Unió előtt álló legfontosabb kihívások, a migráció, Schengeni rendszer jövője, a Brexit, az EU jövője, valamint a következő többéves pénzügyi keret (MFF) kapcsán képviselt magyar álláspontról tájékoztatta partnereit.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: "messze vagyunk még attól, hogy megnyugodhassunk"

Publikálva: 2017. november 21.

"Messze vagyunk még attól, hogy megnyugodhassunk", korántsem múlt még el az a veszély, amelyet a dublini menekültügyi szabályozás reformtervezete és a menedékkérők Európai Unión belüli kötelező szétosztása jelent - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfő este Brüsszelben, miután részt vett az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: az lett volna fair, ha legalább az egyik ügynökség Közép-Kelet-Európába kerül

Publikálva: 2017. november 21.

Az lett volna tisztességes, ha Közép- vagy Kelet-Európába kerül legalább az egyike a londoni központú uniós ügynökségeknek, amelyek költözni kényszerülnek az Egyesült Királyság kiválása miatt - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár hétfő este Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció