Hírek

A magyar EU-csatlakozás tapasztalatairól tartott előadást Takács Szabolcs Montenegróban

Publikálva: 2017. október 16.

Magyarország szeretné a nyugat-balkáni térség országaival megosztani mindazt a tudást, amelyet Budapest az Európai Unióhoz, illetve a NATO-hoz történő csatlakozás során szerzett - hangsúlyozta Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár hétfőn egy podgoricai konferencián, amelyet a montenegrói kormány a stabilizációs és társulási megállapodás aláírásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett.

Tovább a teljes cikkre

Hungary rejects euro fin min plan, no rushed entry - PM aide

Publikálva: 2017. október 13.

Hungary opposes plans for deeper integration in the euro zone and will not rush to join the currency bloc before it is ready, a senior aide to Prime Minister Viktor Orban said on Thursday.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs a kiküldetési irányelvről tárgyalt a francia EU-ügyi miniszterrel

Publikálva: 2017. október 12.

2017. október 12-én Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára Budapesten megbeszélést folytatott Nathalie Loiseau európai ügyekért felelős francia miniszterrel. A találkozón áttekintették az országaink szempontjából kiemelt jelentőségű uniós dossziékat: a migrációt, a nyugat-balkáni bővítést, Emmanuel Macron francia elnöknek az EU jövőjéről szóló beszédét, a kiküldetési irányelvet valamint a digitalizációt.

Tovább a teljes cikkre

Az uniós forrásokat nem használhatja az EU migrációs nyomásgyakorlásra

Publikálva: 2017. október 10.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. október 10-én megbeszélést folytatott Vincenzo Amendola, az olasz külügyi és nemzetközi együttműködésért felelős minisztérium régiónkat felügyelő államtitkárával. A találkozón a felek áttekintették a két ország szempontjából kiemelt jelentőségű uniós dossziékat: a migrációt, Brexit-et, a Nyugat-Balkán bővítését, az EU jövőjét, valamint a kiküldetési irányelvet.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs hangsúlyozta osztrák partnerének a schengeni térség zavartalan működésének fontosságát

Publikálva: 2017. október 5.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. október 5-én megbeszélést folytatott Michael Linharttal, az osztrák szövetségi külügyminisztérium főtitkárával. A találkozón a felek az Európai Unió jövőjéről, a migrációs válságról, a schengeni térség jövőjéről, a kiküldetési irányelvről és a Brexitről egyeztettek.

Tovább a teljes cikkre

Alapjogi Ügynökség: példamutatóak a magyar kormány alapjogi intézkedései

Publikálva: 2017. október 5.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. október 5-én fogadta Michael O’Flahertyt, az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének (FRA) igazgatóját. A megbeszélés során a felek áttekintették a magyar Kormány és az FRA együttműködésének tapasztalatait, valamint eszmét cseréltek az emberi jogok teljesülésének kérdéseiről az Európát sújtó migrációs válság kezelése során. Az igazgató méltatta és európai szinten követendő jó gyakorlatnak minősítette a magyar Kormány több intézkedését az alapvető jogok érvényesülése érdekében.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs megbeszélést folytatott az Európai Szakszervezetek Szövetségének főtitkárával

Publikálva: 2017. október 5.

Takács Szabolcs államtitkár 2017. október 5-én hivatalában fogadta Luca Visentinit, az Európai Szakszervezetek Szövetség (ETUC) főtitkárát. Az egyezetésen részt vett Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, dr. Simon Attila munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár, valamint a hazai szakszervezetek képviselői. A találkozón áttekintették az európai uniós fórumok napirendjén lévő kiemelt foglalkoztatás- és szociálpolitikai ügyeket, így a szociális jogok európai pillérének és kiküldetési irányelv felülvizsgálatának magyar szempontból is kiemelten fontos kérdéseit és megállapodtak a további párbeszédben.

Tovább a teljes cikkre

Dr. Molnár Balázs helyettes államtitkár találkozója a lengyel Wielkopolska régió Regionális Közgyűlésének delegációjával

Publikálva: 2017. október 3.

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. szeptember 26-án Budapesten fogadta a lengyel Wielkopolska régió Regionális Közgyűlésének delegációját, amely a Baranya, Somogy és Tolna megyei közgyűlések meghívására érkezett Magyarországra.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unió jövőjéről tárgyalt Szlovéniában az uniós ügyekért felelős államtitkár

Publikálva: 2017. szeptember 28.

Az Európai Unióban zajló folyamatokról, az új elképzelésekről, valamint az EU jövőjéről tárgyalt szerdán Szlovéniában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Magyarországnak nincs elmaradása a migrációval kapcsolatos kiadások tekintetében

Publikálva: 2017. szeptember 25.

Magyarországnak nincs elmaradása a migráció kezelésével kapcsolatos kiadások tekintetében, adóssága más országoknak van Magyarországgal szemben - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács szeptember 25-i ülését követően Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció