Hírek

Magyar-dán egyetértés a migrációs válság kezelésében

Publikálva: 2018. október 4.

Magyarország és Dánia kapcsolatai az EU jelenlegi válságos időszakában is a kölcsönös tiszteleten alapulnak, a migrációval kapcsolatban pedig mindkét ország a külső határok megvédését szorgalmazza - hangsúlyozta Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár Koppenhágában, ahol aktuális európai uniós kérdésekről tárgyalt dán partnerével, Carsten Gronbech-Jensennel, további kormányzati szereplőkkel, valamint parlamenti képviselőkkel.

Tovább a teljes cikkre

Magyar-szlovén egyeztetés az illegális bevándorlásról,a Brexitről és egyéb uniós ügyekben

Publikálva: 2018. október 4.

Molnár Balázs európai igazgató (Európai Uniós Politikák Kialakításáért és Koordinációjárt Felelős Államtitkárság) 2018. október 3-án megbeszélést folytatott David Brozinaszlovén európai igazgatóval Bledben. A tárgyaláson a felek többek között a Brexit, az Unió többéves pénzügyi kerete, a balkáni bővítés, a migráció, valamint a magyar és lengyel jogállamiság tárgyában egyeztették Magyarország és Szlovénia álláspontjait.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország és Lengyelország Európa hagyományos keresztény kulturális alapértékeit védi

Publikálva: 2018. szeptember 27.

Magyarország versenyképes Közép-Európát szeretne egy erős és egységes Európai Unióban, ahol a nemzeti álláspontokat tiszteletben tartják, és a sikeres országokat, amelyek gazdaságilag fejlődnek és megvédik az EU külső határait nem megbüntetik, hanem elismerik – hangsúlyozta nyitóbeszédében Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár a Lengyel Külügyi Intézet negyedik alkalommal Budapesten megrendezett „Dwa Bratanki” konferenciáján 2018. szeptember 25-én.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs európai igazgató részvétele a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Migrációkutató Intézet „Hatékony migrációs politika” c. workshopján

Publikálva: 2018. szeptember 26.

Molnár Balázs előadásában kiemelte, hogy a 2015-ben kitört migrációs válság rávilágított az eddigi Közös Európai Menekültügyi Rendszer konstrukciós hibájára.

Tovább a teljes cikkre

Le kellene zárni a hetes cikk szerinti eljárást Lengyelországgal szemben

Publikálva: 2018. szeptember 19.

Le kellene zárni az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárást Lengyelországgal szemben, a magyar kormánynak kezdettől fogva elvi problémái vannak a folyamattal - jelentette ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós tagországok illetékes minisztereinek keddi brüsszeli tanácsülése után.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: Magyarország az Európai Unió további bővítését szorgalmazza

Publikálva: 2018. szeptember 5.

Stratégiai és biztonságpolitikai megfontolásokból az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Magyarország a nyugat-balkáni államokkal - mondta a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: elkötelezett tagjai vagyunk az Európai Néppártnak

Publikálva: 2018. szeptember 5.

A Fidesz elkötelezett tagja az Európai Parlament legerősebb frakciójának, a konzervatív Európai Néppártnak (EPP - hangsúlyozta a Reuters hírügynökségnek adott, szerdán megjelent interjújában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország támogatja az osztrák EU elnökség célkitűzését, hogy új irányt kell szabni az EU migrációs politikájának

Publikálva: 2018. szeptember 4.

Európa jelenlegi, kihívásokkal teli időszakában különösen nagy szükség van az együttműködésre az EU azon országai között, amelyek a biztonság és a külső határvédelem kérdését állítják a középpontba – emelte ki Schmitt Pál Péter helyettes államtitkár 2018. szeptember 4-én Bécsben, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott osztrák partnerével, Alexander Schallenberggel, valamint további kormányzati vezetőkkel.

Tovább a teljes cikkre

Európa akkor lesz újra erős, ha tiszteletben tartja a különböző nemzeti álláspontokat és támogatja a tagállamokat

Publikálva: 2018. július 3.

Magyarország egy erős Európai Uniót szeretne, ez azonban nem lehetséges erős tagállamok és erős Közép-Európa nélkül – hangsúlyozta Schmitt Pál Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára az Antall József Nyári Egyetem 2018-as budapesti nyitóünnepségen.

Tovább a teljes cikkre

Balatonfüredi konferencián vitatták meg Európa regionális politikusai a tavak védelmének kérdését

Publikálva: 2018. június 29.

A Fenntartható Fejlődési Célok megvalósulása Európai tavak térségében című konferenciát az a Régiók Bizottságának Környezetvédelmi, Klímaváltozási és Energia Szakbizottsága (ENVE), Balatonfüred önkormányzata, valamint a Balaton Fejlesztési Tanács a Miniszterelnökség támogatásával rendezte meg 2018. június 28-án, Balatonfüreden.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció