Főoldal

Példaértékű a magyar–szerb együttműködés

Publikálva: 2015. október 6.

A migránsválság kezelésében tanúsított magyar–szerb együttműködés példaként szolgálhat mások számára is, de Horvátország szemlátomást nem tud mit kezdeni a helyzettel – jelentette ki Trócsányi László a Vecernje Novosti című szerb napilapban 2015. október 6-án közölt interjújában.

Tovább a teljes cikkre

Különmegbízottak foglalkoznak majd Brüsszelben az antiszemita és az iszlámellenes megnyilvánulásokkal

Publikálva: 2015. október 5.

Az Európai Bizottságnál két különmegbízotti pozíció jön létre az antiszemita és az iszlámellenes megnyilvánulások figyelemmel követésére – mondta az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2015. október 5-én az M1 aktuális csatornán.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna felszólalása az Alapjogi Kollokviumon

Publikálva: 2015. október 2.

Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár 2015. október 1-2-án részt vett és felszólalt az Európai Bizottság által első alkalommal szervezett alapjogi tárgyú, Tolerancia és tisztelet: az antiszemita és a muszlimellenes gyűlölet megelőzése és leküzdése Európában című kollokviumon.

Tovább a teljes cikkre

A nemzetközi normákkal összhangban változott a jogrendszer

Publikálva: 2015. október 1.

Magyarország a vészhelyzetben kénytelen volt a jogrendszerét megváltoztatni ahhoz, hogy szembe tudjon nézni az Európai Uniót sújtó példa nélküli migrációs nyomással, de ezt a nemzetközi jogi normákkal összhangban tette, a határok védelmét előíró schengeni és a menekültek regisztrálását szolgáló dublini szabályozás betartása érdekében – írta Trócsányi László igazságügyi miniszter a migrációs válság kapcsán Magyarországot ért bírálatokra reagálva, a Le Figaro című francia napilap honlapján 2015. szeptember 30-án megjelent levelében.

Tovább a teljes cikkre

Bevált a migrációval kapcsolatos törvénycsomag

Publikálva: 2015. szeptember 23.

Bevált a migrációval kapcsolatos törvénycsomag, szeptember 15-ei hatályba lépése óta lényegesen csökkent az illegális bevándorlás – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában 2015. szeptember 23-án.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország a schengeni kódex és a menekültügyi konvenció betartását is fontosnak tartja

Publikálva: 2015. szeptember 18.

Magyarország mind a schengeni kódex, mind a menekültügyi konvenció betartását fontosnak tartja mind saját, mind más államok számára – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. szeptember 18-án a burgenlandi Szenteleken (Stegersbach) tartott XXII. Pannon Jogász Napokon.

Tovább a teljes cikkre

Megalapozatlanok az új jogszabályokat érő bírálatok

Publikálva: 2015. szeptember 16.

Megalapozatlannak és félrevezetőnek tartja Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a 2015. szeptember 15-én hatályba lépett menekültügyi jogszabályokat érő bírálatokat.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció