Főoldal

Magyar gasztronómiai napok Madridban

Publikálva: 2014. október 21.

Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa („Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország az EU bővítési politika elkötelezett támogatója

Publikálva: 2014. október 9.

Az Európai Unió bővítési stratégiája az egyik legsikeresebb közösségi politikai eszköz: erősíti a stabilitást közvetlen szomszédságunkban és kiszámítható fejlődési irányt jelöl ki a csatlakozásra készülő országok számára.

Tovább a teljes cikkre

Ódor Bálint helyettes államtitkár kárpátaljai látogatása

Publikálva: 2014. szeptember 15.

Ódor Bálint helyettes államtitkár, európai igazgató szeptember 12-én Kárpátalján megbeszéléseket folytatott a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnökével, Brenzovics Lászlóval és előadást tartott az EU előtt álló kihívásokról és az ukrajnai válság uniós kezeléséről a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskolán.

Tovább a teljes cikkre

Testhezállónak tartja a neki szánt uniós tárcát Navracsics Tibor

Publikálva: 2014. szeptember 10.

Testhezállónak minősítette az oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős EU-biztosi tárcát szerdán Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva Navracsics Tibor, akinek jelölését e tisztségre a nap folyamán jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Tovább a teljes cikkre

Polgárokat érintő konkrét kérdésekre van szükség az EU-ban

Publikálva: 2014. augusztus 29.

A májusi európai parlamenti választások eredményei megerősítették, hogy az Európai Unió hatékonyabb működéséhez a polgárok mindennapjait érintő, kézzelfogható eredményekre van szükség – mondta Ódor Bálint csütörtökön, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai ügyekért felelős helyettes államtitkára az európai uniós országok európai kérdésekért felelős minisztereinek/államtitkárainak kétnapos milánói tanácskozásán.

Tovább a teljes cikkre

Navracsics: nincs változás a magyar külpolitika céljaiban

Publikálva: 2014. augusztus 25.

Bár a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) neve és portfóliója megváltozott, a magyar külpolitika céljai nem változtak - mondta Navracsics Tibor tárcavezető a külképviselet-vezetői értekezleten hétfőn Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Navracsics Tibor az unióban Magyarországot, itthon az EU-t képviselné

Publikálva: 2014. augusztus 1.

Navracsics Tibor az Európai Unióban Magyarországot, itthon pedig az uniót szeretné képviselni. A külgazdasági és külügyminiszter, európai uniós biztosjelölt erről csütörtökön a HírTV Magyarország élőben című műsorában beszélt, megemlítve: nem gondolja, hogy Jean-Claude Juncker bizottsági elnök meggátolná, hogy az uniós javaslattevő-végrehajtó testület tagja legyen.

Tovább a teljes cikkre

Bejelentette EU-biztosi jelöltségét Navracsics Tibor

Publikálva: 2014. július 30.

Hivatalosan is jelölt az európai uniós biztosi tisztségre Navracsics Tibor.

Tovább a teljes cikkre

Az uniónak be kell tartania saját szabályait

Publikálva: 2014. július 26.

Győri Enikő külügyi államtitkár szerint az Európai Uniónak be kell tartania saját szabályait, ha ez nem így történik, akkor komoly problémái lesznek.

Tovább a teljes cikkre

A délkelet-ázsiai országok képviselőivel tanácskoztak az uniós külügyminiszterek

Publikálva: 2014. július 24.

A Délkelet-Ázsiai Országok Szövetségének képviselőivel folytattak megbeszéléseket szerdán délután Brüsszelben az Európai Unió tagállamainak külügyminiszterei.

Tovább a teljes cikkre

Navracsics: a helyzet eszkalálódása indokolhatja az újabb szankciókat

Publikálva: 2014. július 23.

Nem a lezuhant maláj utasszállító esete indokolhatja az Oroszország elleni szankciók harmadik körének bevezetését, hanem az uniós tagállamok elkeseredettsége, hogy a szankciók előző körének életbe lépése óta Oroszország semmi sem tett a helyzet rendezésére, sőt tovább eszkalálódott a válság - mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Tovább a teljes cikkre

Két új magyar főkonzulátus nyílik Németországban

Publikálva: 2014. július 22.

Magyarország két új főkonzulátust nyit Németországban - jelentette be hétfőn Berlinben a külgazdasági és külügyminiszter a német külügyminiszterrel folytatott megbeszélése után.

Tovább a teljes cikkre

Az Igazságügyi Minisztérium jogharmonizációs tevékenysége

Publikálva: 2014. július 18.

A Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet 2014. július 17-én módosult. A jogszabály az Igazságügyi Minisztérium vonatkozásában rögzíti: a tárca feladata, hogy összehangolja az Európai Unió jogának megfelelés céljából folytatott jogharmonizációs tevékenységet.

Tovább a teljes cikkre

Az EP rábólintott a négy új biztosra

Publikálva: 2014. július 16.

A Parlament szerdán jóváhagyta annak a négy új biztosnak a kinevezését, akik a parlamenti képviselővé választott kollégáik helyét veszik át. A négy új biztos a Bizottság jelenlegi mandátumának végéig, azaz 2014. október 31-ig tölti be hivatalát.

Tovább a teljes cikkre

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az intő jeleket

Publikálva: 2014. június 5.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az európai parlamenti (EP-) választás eredményeinek intő jeleit – mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencián 2014. június 5-én Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Németh Zsolt: Az EU bővítése végső soron egy békeprojekt

Publikálva: 2014. június 4.

Az Európai Unió bővítése végső soron egy békeprojekt – jelentette ki Németh Zsolt, 2014. június 3-án Bécsben.

Tovább a teljes cikkre

Az Európa-politika két eszköze a szövetségkötés és a konfliktusok felvállalása

Publikálva: 2014. június 4.

A magyar Európa-politika fő célja a nemzeti érdekek képviselete, és ennek érdekében alapvetően a szövetségkötésre kell helyezni a hangsúlyt, de ha szükséges, a konfliktusokat is fel kell vállalni – mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter-jelölti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén 2014. június 4-én.

Tovább a teljes cikkre

Remélhetőleg sikerül visszaállítani a konszenzust a külügyekben

Publikálva: 2014. június 4.

Remélhetőleg sikerül visszaállítani a konszenzust a külügyekben, mert lehetnek viták, és egy demokráciában szükségszerű, hogy külpolitikai kérdésekben is legyenek, de lehetséges konszenzusra jutni az alapvető kérdésekben – mondta Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszteri meghallgatásán az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén 2014. június 3-án.

Tovább a teljes cikkre

Németország és Magyarország is konszenzusra törekszik az EB-elnöki tisztség betöltésében

Publikálva: 2014. június 3.

Magyarország és Németország egyetért abban, hogy az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét az uniós szerződések szellemének megfelelően konszenzussal kell betölteni – mondta az MTI-nek 2014. június 3-án Berlinben a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Győri Enikő: mélyíteni kell az integrációt az energetikában

Publikálva: 2014. június 3.

Az ukrajnai válság arra figyelmeztet, hogy mélyíteni kell az uniós integrációt az energetika területén – mondta a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára 2014. június 3-án Berlinben egy nemzetközi konferencián, amelyen a 2004-es EU-bővítés első tíz évének tapasztalatait tekintették át.

Tovább a teljes cikkre

Ódor Bálint és Tanja Miscevic tárgyalása

Publikálva: 2014. május 30.

Ódor Bálint helyettes államtitkár, európai igazgató 2014. május 28-án megbeszélést folytatott Tanja Miscevic szerb EU-főtárgyalóval.

Tovább a teljes cikkre

Támogatásáról biztosította Georgia uniós csatlakozási törekvéseit a visegrádi négyek küldöttsége

Publikálva: 2014. május 29.

Támogatásáról biztosította Georgia uniós csatlakozási törekvéseit a visegrádi négyek (V4) közös külügyminisztériumi küldöttsége, amely Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója vezetésével kétnapos látogatást tett a kaukázusi országban.

Tovább a teljes cikkre

Török–V4 párbeszédet tartottak Ankarában

Publikálva: 2014. május 27.

Az ukrán és a szíriai válságról, valamint gazdasági és energetikai kérdésekről egyeztettek a visegrádi négyek (V4) országcsoport – Magyarország mellett Csehország, Lengyelország és Szlovákia – külügyminisztériumainak politikai igazgatói török kollégájukkal 2014. május 27-én, kedden Ankarában – közölte Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium politikai igazgatója az MTI-vel.

Tovább a teljes cikkre

Ukrán ösztöndíjasok fogadása a Külügyminisztériumban

Publikálva: 2014. május 26.

Takács Szabolcs helyettes államtitkár, politikai igazgató 2014. május 23-án a Külügyminisztériumban fogadta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai programján Magyarországon tartózkodó ukrajnai köztisztviselők csoportját. K

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János az EP-választásról

Publikálva: 2014. május 23.

Martonyi János külügyminiszter arra buzdít minden magyart – éljen határon innen vagy határon túl –, hogy vegyenek részt a hétvégén sorra kerülő európai parlamenti választásokon.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció