Főoldal

Trócsányi a La Libre Belgique-nek: Magyarország az EU megbízható partnere

Publikálva: 2014. november 7.

Az Európai Unió megbízható partnerének nevezte Magyarországot a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilapban 2014. november 7-én, pénteken megjelent interjújában Trócsányi László igazságügyi miniszter. A politikus e heti brüsszeli látogatása alkalmával nyilatkozott az újságnak.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna képviselte Magyarországot a tamperei konferencián

Publikálva: 2014. november 6.

Berke Barna európai és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár vett részt az Európai Bizottság finnországi képviselete által 2014. november 4-5-én szervezett tamperei miniszteri konferencián, amely a 15 éve indult Szabadság–Biztonság–Igazságosság program értékelését és a következő időszak stratégiai céljait tűzte napirendjére.

Tovább a teljes cikkre

Magyar gasztronómiai napok Madridban

Publikálva: 2014. október 21.

Október 19-én a Radio Intereconomía A la Mesa („Ami az asztalra kerül”) népszerű gasztronómiai műsorának élő adásával vette kezdetét Madridban a Magyar Gasztronómiai Napok rendezvénysorozat.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország az EU bővítési politika elkötelezett támogatója

Publikálva: 2014. október 9.

Az Európai Unió bővítési stratégiája az egyik legsikeresebb közösségi politikai eszköz: erősíti a stabilitást közvetlen szomszédságunkban és kiszámítható fejlődési irányt jelöl ki a csatlakozásra készülő országok számára.

Tovább a teljes cikkre

Ódor Bálint helyettes államtitkár kárpátaljai látogatása

Publikálva: 2014. szeptember 15.

Ódor Bálint helyettes államtitkár, európai igazgató szeptember 12-én Kárpátalján megbeszéléseket folytatott a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnökével, Brenzovics Lászlóval és előadást tartott az EU előtt álló kihívásokról és az ukrajnai válság uniós kezeléséről a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskolán.

Tovább a teljes cikkre

Testhezállónak tartja a neki szánt uniós tárcát Navracsics Tibor

Publikálva: 2014. szeptember 10.

Testhezállónak minősítette az oktatásért, kultúráért, ifjúságért és állampolgársági ügyekért felelős EU-biztosi tárcát szerdán Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva Navracsics Tibor, akinek jelölését e tisztségre a nap folyamán jelentette be Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció