Főoldal

Vlagyimir Putyin történelmi hibát követ el

Publikálva: 2014. április 18.

Az ukrajnai válság kapcsán kialakított magyar álláspontról és a kormány keleti nyitás-politikájáról kérdezte Martonyi János külügyminisztert a Le Monde című francia napilap 2014. április 18-án, délután megjelent számában.

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János francia kollégájával tárgyal csütörtökön

Publikálva: 2014. április 15.

Martonyi János külügyminiszter kétnapos látogatást tesz Párizsban, csütörtökön francia kollégájával, Laurent Fabiusszal tárgyal – közölte Kaleta Gábor, a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője 2014. április 18-án az MTI érdeklődésére.

Tovább a teljes cikkre

Meglepetést okoztak a történtek

Publikálva: 2014. április 15.

Az ukrán válság eseményei és az orosz fellépés, a "külső sokk" meglepetést okozott, és romba döntött egy 15-25 éves álmot, amely arról szólt, hogy a területi kérdéseknek már nincs jelentőségük, csak a verseny számít – fogalmazott Martonyi János külügyminiszter 2014. április 15-én.

Tovább a teljes cikkre

A 2004-es volt a legnagyobb jelentőségű uniós bővítés

Publikálva: 2014. április 15.

Bár gazdasági szempontból és a csatlakozó országok lakosságszámát tekintve nem a 2004-es bővítés volt a legnagyobb az európai integráció történetében, geopolitikai fontossága miatt ez volt a legnagyobb jelentőségű – hangsúlyozta Martonyi János egy panelbeszélgetésen 2014. április 15-én Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Bővül az uniós szankciókkal sújtottak köre, rendkívüli EU-csúcs sem kizárt

Publikálva: 2014. április 14.

Bővíteni fogja az Európai Unió azok körét, akiket Ukrajna szuverenitásának megsértése miatt beutazási tilalommal és vagyonbefagyasztással sújt, és az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács soron kívül összehívása sem kizárt – tudatta magyar újságírókkal Martonyi János külügyminiszter 2014. április 14-én.

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János: nagyon fontos a részvétel az EP-választáson

Publikálva: 2014. április 11.

Nagyon fontos a részvétel a májusi európai parlamenti (EP) választáson – mondta Martonyi János külügyminiszter egy budapesti konferencián 2014. április 10-én.

Tovább a teljes cikkre

Németh Zsolt és Danilo Lubkivszkij tárgyalása

Publikálva: 2014. április 10.

Németh Zsolt parlamenti államtitkár 2014. április 10-én munkaebéden látta vendégül Danilo Lubkivszkijt, Ukrajna külügyminiszter-helyettesét, aki Takács Szabolcs helyettes államtitkár meghívására érkezett Budapestre. Németh Zsolt államtitkár személyes élményeit is felidézve elismerően szólt a Majdan történelmi jelentőségű szerepéről, mely során a civil társadalom megmutatta erejét.

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János és Danilo Lubkivszkij megbeszélése

Publikálva: 2014. április 10.

Martonyi János külügyminiszter 2014. április 10-án hivatalában fogadta a magyarországi látogatáson tartózkodó Danilo Lubkivszkij ukrán külügyminiszter-helyettest. A magyar–ukrán kapcsolatokért felelős ukrán diplomatával megvalósult találkozó során Martonyi János megerősítette: Ukrajna, mint szomszédos ország, függetlensége óta a magyar külpolitika számára kiemelten fontos partner.

Tovább a teljes cikkre

A német politika nagy reményeket fűz az új kormányhoz

Publikálva: 2014. április 10.

A német kormány, a meghatározó parlamenti pártok és vezető gazdasági érdekképviseletek örömmel fogadták, hogy konszolidációra készül a választásokon megerősített budapesti vezetés, és nagy reményeket fűznek az új kormány első lépéseihez – mondta 2014. április 10-én Berlinben Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs és Danilo Lubkivszkij megbeszélése

Publikálva: 2014. április 10.

Takács Szabolcs helyettes államtitkár, politikai igazgató meghívására 2014. április 9-10. között Budapestre látogatott Danilo Lubkivszkij, Ukrajna Magyarországért is felelős külügyminiszter-helyettese.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország üdvözli az Európa Tanács határozott kiállását az európai nemzeti kisebbségek jogai mellett

Publikálva: 2014. április 10.

Magyarország üdvözli az Európa Tanács által „a nemzeti kisebbségek helyzete és jogai Európában” témában elfogadott dokumentumokat, melyek olyan elveket állítanak az európai jogvédelem figyelmének középpontjába, melyekért Magyarország Kormánya mindig is következetesen kiállt.

Tovább a teljes cikkre

Meg kell erősíteni transzatlanti egységet

Publikálva: 2014. április 8.

Meg kell erősíteni transzatlanti egységet, és növelni kell a bizalmat az Atlanti-óceán két partja között – mondta Martonyi János külügyminiszter a Magyar Atlanti Tanács emlékülésén 2014. április 8-án, kedden Budapesten. Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében hangsúlyozta: a harmadik Orbán-kormány is megbízható, szilárd partnere lesz a szövetségeseinek.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció