Főoldal

Berke Barna a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén

Publikálva: 2015. július 10.

Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte hazánkat a Bel- és Igazságügyi Tanács 2015. július 9-10-én Luxemburgban tartott informális ülésén. A találkozón az államtitkár a gyermekjogok védelmének fontosságát hangsúlyozta.

Tovább a teljes cikkre

Magyar–szerb igazságügyi miniszteri találkozó

Publikálva: 2015. július 1.

Trócsányi László miniszter a 2015. július elsejei magyar–szerb kormányzati csúcstalálkozó margóján fogadta partnerét, Nikola Selaković igazságügyi minisztert.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Közjogi Szervezet létrehozásáról

Publikálva: 2015. június 30.

A közjogi tudás fejlesztését és terjesztését, az európai értékek közjogon keresztüli átadását is célozza az Európai Közjogi Szervezet, amelyhez Magyarország megfigyelőként csatlakozik – mondta Répássy Róbert a szervezet létrehozásáról szóló egyezmény kihirdetését tartalmazó törvényjavaslat vitájában 2015. június 30-án.

Tovább a teljes cikkre

Magyar–montenegrói unós konzultáció

Publikálva: 2015. június 30.

Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2015. június 30-án fogadta Aleksandar Andrija Pejović montenegrói uniós főtárgyalót.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László Frans Timmermansnak írt levele

Publikálva: 2015. június 24.

Trócsányi László miniszter a kormány 2015. június 24-i döntése alapján az alábbi levelet küldte Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének. Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete a levelet diplomáciai úton eljuttatta az Európai Bizottság részére.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László részt vett a Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén

Publikálva: 2015. június 15.

Az uniós tagállamok igazságügyi miniszterei 2015. június 15-i luxemburgi ülésén fontos előrelépés történt a személyes adatok védelméről és felhasználásának szabályairól szóló uniós rendelettervezet tárgyában. Az eseményen hazánkat Trócsányi László miniszter képviselte.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország és Koszovó kölcsönös bűnügyi jogsegélyről írt alá megállapodást

Publikálva: 2015. június 11.

Magyarország és Koszovó kölcsönös bűnügyi jogsegélyről szóló kétoldalú nemzetközi szerződést írt alá, amely egyebek mellett az ügyészségek együttműködését szabályozza - mondta el Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Európai igazságügyi rendeletek átvételéről döntött a Parlament

Publikálva: 2015. június 10.

Több európai parlamenti, illetve tanácsi rendelet magyarországi átvételéről is döntött az Országgyűlés 2015. június 9-i ülésnapján.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció