Főoldal

Szükség lenne a bebörtönzött terroristák uniós szintű nyilvántartására

Publikálva: 2015. január 13.

Szükséges lenne központi uniós nyilvántartás létrehozása azokról az európai állampolgárokról, akiket terrorizmus miatt különböző EU-tagországokban tartanak börtönben – mondta Trócsányi László 2015. január 13-án az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Tovább a teljes cikkre

A regionális egyeztetés kiemelt figyelmet érdemel az uniós munkában

Publikálva: 2014. december 19.

A regionális egyeztetés kiemelt figyelmet érdemel az európai uniós munkában – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután találkozott az osztrák elnökkel és egyeztetett cseh, szlovén, szlovák, román, szerb és osztrák kollégájával 2014. december 19-én Bécsben.

Tovább a teljes cikkre

Párbeszéddel kell megoldani a Magyarországgal kapcsolatos vitás ügyeket

Publikálva: 2014. november 19.

Ha bármilyen kérdés merül fel Magyarországgal kapcsolatban, azt továbbra is a párbeszéd szellemében kell kezelni – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter az Európa Tanács (ET) és az Emberi Jogok Európai Bíróságának vezetőjével folytatott strasbourgi tárgyalásait követően.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi a La Libre Belgique-nek: Magyarország az EU megbízható partnere

Publikálva: 2014. november 7.

Az Európai Unió megbízható partnerének nevezte Magyarországot a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilapban 2014. november 7-én, pénteken megjelent interjújában Trócsányi László igazságügyi miniszter. A politikus e heti brüsszeli látogatása alkalmával nyilatkozott az újságnak.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna képviselte Magyarországot a tamperei konferencián

Publikálva: 2014. november 6.

Berke Barna európai és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár vett részt az Európai Bizottság finnországi képviselete által 2014. november 4-5-én szervezett tamperei miniszteri konferencián, amely a 15 éve indult Szabadság–Biztonság–Igazságosság program értékelését és a következő időszak stratégiai céljait tűzte napirendjére.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország az EU bővítési politika elkötelezett támogatója

Publikálva: 2014. október 9.

Az Európai Unió bővítési stratégiája az egyik legsikeresebb közösségi politikai eszköz: erősíti a stabilitást közvetlen szomszédságunkban és kiszámítható fejlődési irányt jelöl ki a csatlakozásra készülő országok számára.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció