Főoldal

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztossal

Publikálva: 2017. szeptember 21.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. szeptember 21-én Budapesten megbeszélést folytatott Julian King biztonsági unióért felelős uniós biztossal.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal

Publikálva: 2017. szeptember 19.

2017. szeptember 19-én Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélést folytatott Violeta Bulc közlekedésért felelős uniós biztossal.

Tovább a teljes cikkre

A demográfiai kihívások kezelése kulcskérdés ma Európában

Publikálva: 2017. szeptember 8.

Ma Európában a demográfiai kihívások kezelése az egyik legfontosabb kérdés, amellyel szembe kell nézni a következő években - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára pénteken az Országházban.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs megbeszélést folytatott Victor Dolidze-vel

Publikálva: 2017. július 26.

Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. július 26-án megbeszélést folytatott Victor Dolidze-vel, Georgia európai és euro-atlanti integrációs ügyekért felelős államminiszterével.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unió nem csak gazdasági, hanem értékközösség is

Publikálva: 2017. július 19.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. július 18-án megbeszélést folytatott Lucia Puttrich-al, Hessen tartomány Európa-ügyi miniszterével. A találkozón az Európai Unió jövőjéről, a migrációs válságról és a Brexitről egyeztettek.

Tovább a teljes cikkre

Fontos feladat előtt a jövő generációja

Publikálva: 2017. július 10.

2017. július 8-án került sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara alap- és mesterképzésben részt vett hallgatóinak diplomaosztó ünnepségére.

Tovább a teljes cikkre

Az EU jövője nem képzelhető el erős nemzetállamok nélkül

Publikálva: 2017. június 8.

Az Európai Unió (EU) jövője nem képzelhető el erős nemzetállamok nélkül - jelentette ki Molnár Balázs Péter, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Magyarországról nem fog bejutni illegális bevándorló sehova

Publikálva: 2017. május 24.

Finnországban és az Európai Unió július 1-től soros elnökénél, Észtországban tárgyalt kedden és szerdán Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Magyarország területéről se Észak-Európába, se máshova nem fog bejutni illegális bevándorló.

Tovább a teljes cikkre

Fontos a Brüsszel és Lengyelország közötti párbeszéd folytatása

Publikálva: 2017. május 16.

Fontos, hogy az Európai Bizottság és Lengyelország folytassa a párbeszédet a felmerült problémákról, Magyarország azonban nem tartja célravezetőnek, hogy a brüsszeli testület "megosztó javaslatokat" terjeszt a tagállamokat tömörítő tanács elé - emelte ki Takács Szabolcs miniszterelnökségi államtitkár az uniós országok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek keddi brüsszeli tanácskozása után.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs Londonban: a Brexit-népszavazás nem az EU problémáinak oka, hanem a következménye

Publikálva: 2017. május 12.

Takács Szabolcs szerint nem az Európai Unió problémáinak oka, hanem e problémák következménye az, hogy a britek többsége a kilépésre szavazott a brit EU-tagságról rendezett tavaly júniusi népszavazáson.

Tovább a teljes cikkre

Európa nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karán

Publikálva: 2017. május 11.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kara (NETK) 2017. május 9-én, Európa napon tartotta kari napját Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár megbeszélése David Brozina EU ügyekért felelős szlovén helyettes államtitkárral

Publikálva: 2017. május 11.

2017. május 10-én Molnár Balázs, európai igazgató ljubljanai látogatása során megbeszélést folytatott David Brozina EU ügyekért felelős helyettes államtitkárral. A találkozón a felek eszmecserét folytattak az EU jövőjéről, az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos kérdésekről, a migrációról, továbbá áttekintették a magyar szempontból kiemelten fontos foglalkoztatási és szociális ügyeket.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs és Balogh László helyettes államtitkárok találkozója Michel Servozzal, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős főigazgatójával

Publikálva: 2017. május 5.

2017. május 5-én Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára fogadta Michel Servoz főigazgatót (Európai Bizottság, Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatósága). A találkozón részt vett Balogh László, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára is.

Tovább a teljes cikkre

Megőrizni a régi Európát a modern világban

Publikálva: 2017. május 4.

A történelmi sérelmek ellenére is lehet építeni a visegrádi országok közötti tiszteletre és a közös érdekekre, mondta a Magyar Időknek Takács Szabolcs. A Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára a lengyel V4-elnökség félidejében tartott tanácskozáson hívta fel a figyelmet a méltatlanul alul kezelt nyugat-balkáni térségre, ahol szerinte mielőbb konkrét stratégiával kellene előállnia az ­Európai Uniónak, ha a térséget magához akarja vonzani, ugyanis mások örömest megtennék ezt.

Tovább a teljes cikkre

Megbeszélés Valentin Inzkoval, az ENSZ bosznia-hercegovinai főképviselőjével

Publikálva: 2017. május 2.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. május 2-án Budapesten egyeztetett Valentin Inzkoval, az ENSZ bosznia-hercegovinai főképviselőjével.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Unióban maradó 27 tagállam képviselőinek sikerült megegyezniük abban az álláspontban, amelyet az unió az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos Brexit-tárgyalások során képviselni fog

Publikálva: 2017. április 27.

Az Európai Unióban maradó 27 tagállam képviselőinek sikerült megegyezniük abban az álláspontban, amelyet az unió az Egyesült Királyság kilépésével kapcsolatos Brexit-tárgyalások során képviselni fog - jelentette be Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri tanácskozás luxemburgi ülését követően

Tovább a teljes cikkre

A Régiók Bizottsága látogatása a magyar-szerb határon

Publikálva: 2017. április 20.

2017. április 19-20-án a Régiók Bizottsága „Uniós polgárság, kormányzás, intézményi és külügyek” (CIVEX) szakbizottságának összes politikai frakciót felölelő delegációja Szegedre látogatott, hogy információt kapjanak a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról és az annak kezelése érdekében tett lépésekről.

Tovább a teljes cikkre

Megbeszélés a Koszovói Parlament Európai Integrációs Bizottságának képviselőivel

Publikálva: 2017. április 19.

Dr. Molnár Balázs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. április 18-án, Budapesten egyeztetést folytatott a Koszovói Parlament Európai Integrációs Bizottságának képviselőivel.

Tovább a teljes cikkre

A Régiók Bizottsága magyar delegációjának egyeztetése a kormányzattal

Publikálva: 2017. április 18.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, valamint Dr. Molnár Balázs a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. április 13-án, Budapesten egyeztetést folytatott a Régiók Bizottsága magyar delegációjával.

Tovább a teljes cikkre

Jörg Monar, a College of Europe rektorának budapesti látogatása

Publikálva: 2017. április 12.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárának meghívására 2017. április 12-én Budapestre látogatott Prof. Dr. Jörg Monar, a College of Europe rektora.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: a Római Szerződés évfordulójára

Publikálva: 2017. április 6.

Magyarország és a visegrádi országok számára különösen fontos, hogy megvédje és megszilárdítsa azokat a kézzelfogható integrációs eredményeket, amelyek az emberek javát szolgálják a mindennapokban: a belső piac zavartalan működését, a négy alapszabadságot, a kohéziós és vidékfejlesztési politikákat – írja vendégszerzőnk, TAKÁCS SZABOLCS európai uniós ügyekért felelős államtitkár, aki szerint az EU jövőjéről szóló gondolkodás vezérfonala az „erős tagállamok erős Európája” koncepció kell, hogy legyen.

Tovább a teljes cikkre

A brüsszeli vezetéssel elégedetlenek, de nem kilépéspártiak a magyarok

Publikálva: 2017. március 24.

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója apropóján készített felmérés szerint a magyarok többsége elégedetlen a brüsszeli vezetéssel, de nem lépne ki az Európai Unióból. A 60 éves a római szerződés - agónia vagy eszmélés kezdődik Európában? címmel szervezett beszélgetésen a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára úgy értékelte: van ok az ünneplésre, az évfordulók tiszteletben tartására, hiszen ez lehetőséget ad arra, hogy megfogalmazzák az európai integráció értékeit.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország készen áll, hogy megfelelő székhelyet biztosítson az Európai Gyógyszerügynökség és az Európai Bankhatóság számára

Publikálva: 2017. március 23.

Bár az Egyesült Királyság még nem indította meg a 2016. június 23-i BREXIT népszavazásból eredő ún. 50. cikk szerinti eljárást, a folyamat küszöbön áll. Ilyen példátlan helyzetben a Magyar Kormány arra törekszik, hogy a folyamatban aktívan részt vállalhasson, ezáltal demonstrálva elkötelezettségét egy sikeres Európai Unió iránt.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Karlheinz Kopffal, az osztrák parlament második elnökével

Publikálva: 2017. március 16.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. március 16-án megbeszélést folytatott Karlheinz Kopffal, az osztrák parlament második elnökével.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs államtitkár megbeszélése Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztossal

Publikálva: 2017. március 16.

2017. március 16-án Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára megbeszélését folytatott Marianne Thyssen foglalkoztatásért, szociális ügyekért, munkavállalói készségekért és mobilitásért felelős uniós biztossal.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs: az Európai Unió akkor lesz versenyképes, ha a tagállamok gazdasága is versenyképes

Publikálva: 2017. március 7.

Az Európai Unió akkor lesz versenyképes, ha a tagállamok gazdasága is versenyképes, ezért Magyarország a gazdasági ügyeket versenyképességi szempontból vizsgálja, és fellépést sürget az ellen, hogy olyan döntések szülessenek tagállami vagy uniós szinten, amelyek a versenyképességet aláássák és gyengítik - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára az általános uniós ügyekkel foglalkozó miniszteri EU-tanács keddi ülését követően Brüsszelben.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs megbeszélése Dara Murphy ír EU-miniszterrel

Publikálva: 2017. február 23.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2017. február 22-én fogadta Dara Murphy ír Európa-ügyi minisztert. A megbeszélés során a felek áttekintették az Egyesült Királyság EU-ból történő kilépésével kapcsolatos kérdéseket, a migráció, az adatvédelem és a digitalizáció témáit, továbbá eszmecserét folytattak a foglalkoztatási és szociális ügyekről, valamint az Európai Unió jövőjéről.

Tovább a teljes cikkre

Öt éves a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Publikálva: 2017. február 9.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem öt éves, míg a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar fennállásának két éves évfordulóját 2017. február 7-én ünnepelték a Ludovika Campuson.

Tovább a teljes cikkre

A migrációról és a belső piac működéséről egyeztetett Máltán az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa

Publikálva: 2017. január 24.

Ülést tartott kedden Vallettában az Európai Unió Általános Ügyek Tanácsa a máltai soros elnökség prioritásairól, elsősorban a migráció problémájáról, amelyet a máltai kormány a szigetország földrajzi fekvése miatt kiemelt kérdésként kezel.

Tovább a teljes cikkre

Molnár Balázs helyettes államtitkár találkozója Richard Wooddal, a brit külügyminisztérium főosztályvezetőjével

Publikálva: 2017. január 24.

Molnár Balázs a Miniszterelnökség,- európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára 2017. január 19- én fogadta Richard Woodot, a brit külügyminisztérium Észak- és Közép-Európáért felelős főosztályvezetőjét. A brit kezdeményezésre létrejött megbeszélésen átnézték a brit uniós kilépés legújabb fejleményeit, különös tekintettel Theresa May brit miniszterelnök Brexit-tel kapcsolatos 2017. január 17-i beszédére.

Tovább a teljes cikkre

Szarajevó integrációs törekvéseit kiemelt stratégiai célnak tekinti a magyar kormány

Publikálva: 2017. január 23.

Bosznia-Hercegovina, valamint a többi nyugat-balkáni ország európai integrációs törekvéseit kiemelt stratégiai célnak tekinti a magyar kormány. Magyarország azon uniós államok közé tartozik, amelyek az EU-bővítést folyamatosan napirenden kívánják tartani - emelte ki Takács Szabolcs európai uniós ügyekért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek Szarajevóból adott telefonos interjújában.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs Málta európai uniós elnökségének prioritásairól tárgyalt Vallettában

Publikálva: 2016. december 6.

Az Európai Unió soros elnökségét jövő januárban átvevő Málta prioritásairól konzultált kedden Vallettában Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Európa globális felelősségvállalásáról tárgyalt Takács Szabolcs EU államtitkár Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszterrel Budapesten

Publikálva: 2016. november 23.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2016. november 23-án, Budapesten megbeszélést folytatott Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszterrel Irak helyzetéről, valamint a közel-keleti ország és az Európai Unió kapcsolatáról.

Tovább a teljes cikkre

Erős Európát kell építeni, erős vezetéssel

Publikálva: 2016. november 22.

Erős Európát kell építeni, amelynek erős a vezetése - mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-nek, miután részt vett az unióval foglalkozó magyar szervezésű új konferencia-sorozaton, Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs államtitkár budapesti megbeszélése Harlem Désir európai ügyekért felelős francia államminiszterrel

Publikálva: 2016. november 7.

Takács Szabolcs a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2016. november 7-én, Budapesten folytatott megbeszélést az EU előtt álló legfontosabb kihívásokról francia partnerével, Harlem Désir európai ügyekért felelős francia államminiszterrel.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország kérte a kötelező kvótákra utaló rész törlését a nyilatkozatból

Publikálva: 2016. október 18.

Mivel tudható, hogy a migránsok legtöbbje illegálisan tartózkodik Európában, Magyarország kérte az uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján elfogadandó nyilatkozatból a kötelező elosztási kvótákra utaló szövegrész törlését - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára kedden Luxembourgban.

Tovább a teljes cikkre

Takács Szabolcs tárgyalása Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral

Publikálva: 2016. szeptember 30.

Takács Szabolcs államtitkár 2016. szeptember 29-én konzultációt folytatott Samuli Virtanen finn európai uniós ügyekért felelős államtitkárral.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország kritikája nem Németországnak szól

Publikálva: 2016. szeptember 22.

A magyar kormány kritikája a migrációs válsággal kapcsolatban nem Németországnak szól, hanem "az európai akcióképtelenségnek" - jelentette ki Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkára Berlinben a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) Magyarországgal foglalkozó munkacsoportjának beszélgetésén.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció