Főoldal

V4 igazságügyi együttműködés

Publikálva: 2015. május 27.

Az Európai Ügyészség létrehozásáról, a fizetésképtelenségi eljárásokról, valamint az igazságszolgáltatási rendszer hatékonyságának kérdéseiről folytattak megbeszéléseket a V4-ek igazságügy-miniszterei és államtitkárai, valamint Horvátország és Szlovénia képviselői Pozsonyban május 26-án.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László és Félix Braz tárgyalása

Publikálva: 2015. május 23.

Trócsányi László 2015. május 22-én fogadta Félix Braz luxemburgi igazságügyi minisztert.

Tovább a teljes cikkre

Az EU nem tudja megoldani a gazdasági menekültek gondjait

Publikálva: 2015. május 21.

Az Európai Unió nem tudja megoldani a területére érkező gazdasági migránsok gondjait, a menekülthullám kezelésében pedig figyelembe kell venni a tagországok helyzetét és teherbíró képességét, Magyarország esetében mindenekelőtt azt a tényezőt, hogy a roma integráció ügye elsődleges – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter miután a német kormány képviselőivel tárgyalt Berlinben.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna római konzultációi

Publikálva: 2015. május 20.

Kétoldalú igazságügyi együttműködésről és az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről tárgyalt május 14-15-én Rómában Cosimo Ferri igazságügyi államtitkárral Berke Barna európai uniós és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Nem kell félni a vitáktól az európai intézményekkel

Publikálva: 2015. május 11.

Nem kell tartani a vitáktól az európai intézményekkel fennálló viszonyban, ezek megoldását szolgálja az európai jog – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László levele az Altus Zrt. ügyében Frans Timmermansnak

Publikálva: 2015. május 4.

Trócsányi László igazságügyi miniszter levelet küldött Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság első alelnökének, a minőségi jogalkotásért, intézményközi kapcsolatokért, jogállamiságért és az Alapjogi Chartáért felelős biztosnak az Európai Bizottság és az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. között kötött szerződés ügyében.

Tovább a teljes cikkre

Igazságügyi együttműködési megállapodást kötött Magyarország és Szerbia

Publikálva: 2015. május 4.

A kisebbségi kérdések, az igazságszolgáltatás függetlensége és hatékonysága, valamint a közbeszerzés, az adatvédelem és a versenyjog kérdései is szerepelnek abban az együttműködési megállapodásban, amelyet Trócsányi László magyar és Nikola Selakovic szerb igazságügy-miniszter írt alá Belgrádban.

Tovább a teljes cikkre

Irányadó az emberi jogok európai egyezménye

Publikálva: 2015. április 30.

Az igazságügy-miniszter szerint a halálbüntetéssel kapcsolatban is az emberi jogok európai egyezményét kell irányadónak tekinteni Magyarországon, más kérdés, hogy a témáról vitatkoznak.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció