Főoldal

Magyarország és Koszovó kölcsönös bűnügyi jogsegélyről írt alá megállapodást

Publikálva: 2015. június 11.

Magyarország és Koszovó kölcsönös bűnügyi jogsegélyről szóló kétoldalú nemzetközi szerződést írt alá, amely egyebek mellett az ügyészségek együttműködését szabályozza - mondta el Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

Európai igazságügyi rendeletek átvételéről döntött a Parlament

Publikálva: 2015. június 10.

Több európai parlamenti, illetve tanácsi rendelet magyarországi átvételéről is döntött az Országgyűlés 2015. június 9-i ülésnapján.

Tovább a teljes cikkre

Tagállami szinten kell nyomozni az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében

Publikálva: 2015. június 8.

Magyarország szerint a szubszidiaritás uniós elvének értelmében minél kevésbé központosított módon, tagállami szinten kell folytatni a nyomozásokat az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények ügyében – fejtette ki Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára 2015. június 8-án Brüsszelben Paraskevi Michouval, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes főigazgatójával folytatott megbeszélésén.

Tovább a teljes cikkre

V4 igazságügyi együttműködés

Publikálva: 2015. május 27.

Az Európai Ügyészség létrehozásáról, a fizetésképtelenségi eljárásokról, valamint az igazságszolgáltatási rendszer hatékonyságának kérdéseiről folytattak megbeszéléseket a V4-ek igazságügy-miniszterei és államtitkárai, valamint Horvátország és Szlovénia képviselői Pozsonyban május 26-án.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László és Félix Braz tárgyalása

Publikálva: 2015. május 23.

Trócsányi László 2015. május 22-én fogadta Félix Braz luxemburgi igazságügyi minisztert.

Tovább a teljes cikkre

Az EU nem tudja megoldani a gazdasági menekültek gondjait

Publikálva: 2015. május 21.

Az Európai Unió nem tudja megoldani a területére érkező gazdasági migránsok gondjait, a menekülthullám kezelésében pedig figyelembe kell venni a tagországok helyzetét és teherbíró képességét, Magyarország esetében mindenekelőtt azt a tényezőt, hogy a roma integráció ügye elsődleges – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter miután a német kormány képviselőivel tárgyalt Berlinben.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna római konzultációi

Publikálva: 2015. május 20.

Kétoldalú igazságügyi együttműködésről és az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről tárgyalt május 14-15-én Rómában Cosimo Ferri igazságügyi államtitkárral Berke Barna európai uniós és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár.

Tovább a teljes cikkre

Nem kell félni a vitáktól az európai intézményekkel

Publikálva: 2015. május 11.

Nem kell tartani a vitáktól az európai intézményekkel fennálló viszonyban, ezek megoldását szolgálja az európai jog – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció