Főoldal

Különféle demokráciafelfogások léteznek

Publikálva: 2015. április 1.

Különféle demokráciafelfogások léteznek, a demokrácia neoliberális és konzervatívabb kontextusban is létezhet – mondta az Euractiv uniós ügyekkel foglalkozó portálnak adott interjúban Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna brüsszeli tárgyalása

Publikálva: 2015. március 14.

Az európai uniós tagállamok igazságügyi tárcáinak vezetői 2015. március 13-i brüsszeli találkozójukon több jelentős témában is részmegállapodásokat értek el. Magyarországot Berke Barna államtitkár képviselete a tanácskozáson.

Tovább a teljes cikkre

Trócsányi László és Vĕra Jourová találkozója

Publikálva: 2015. február 27.

Trócsányi László miniszter fogadta Vĕra Jourovát, az Európai Bizottság igazságügyekért is felelős biztosát 2015. február 27-én. A magyar igazságügyi miniszter tájékoztatást adott az elmúlt időszak főbb jogalkotási lépéseiről, bemutatta a magyar Alaptörvényt, valamint jelezte, hogy a korábbi vitás kérdésekre a legtöbb esetben sikerült jogi megoldást találni.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna uniós és kétoldalú igazságügyi kérdésekről tárgyalt Londonban

Publikálva: 2015. február 26.

Kétoldalú és európai uniós igazságügyi kérdésekről tárgyalt Londonban Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára.

Tovább a teljes cikkre

Berke Barna képviselte Magyarországot a Bel- és Igazságügyi Tanács rigai ülésén

Publikálva: 2015. február 4.

2015. január 29-30-án Rigában rendezték meg a bel- és igazságügyi miniszterek informális ülését, ahol az igazságügyi tárcát Berke Barna európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkár képviselte.

Tovább a teljes cikkre

Szükség lenne a bebörtönzött terroristák uniós szintű nyilvántartására

Publikálva: 2015. január 13.

Szükséges lenne központi uniós nyilvántartás létrehozása azokról az európai állampolgárokról, akiket terrorizmus miatt különböző EU-tagországokban tartanak börtönben – mondta Trócsányi László 2015. január 13-án az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Tovább a teljes cikkre

A regionális egyeztetés kiemelt figyelmet érdemel az uniós munkában

Publikálva: 2014. december 19.

A regionális egyeztetés kiemelt figyelmet érdemel az európai uniós munkában – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután találkozott az osztrák elnökkel és egyeztetett cseh, szlovén, szlovák, román, szerb és osztrák kollégájával 2014. december 19-én Bécsben.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció